Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Marja met 'het Witte Leeuwenhart' in ziekenhuis na herseninfarct

9 april 2021, 14.07 uur · Aangepast 9 april 2021, 15.29 uur · Door Ruth Oei

Zowel medewerkers als supporters van voetbalclub Telstar zijn enorm geschrokken nadat 'Miss Telstar', Marja Korbee (59) deze week na een zwaar herseninfarct is opgenomen in het ziekenhuis. "We kunnen niet veel doen, behalve haar te laten weten dat de Witte Leeuwen met z’n allen achter haar staan", aldus Dennis Bliek namens Telstar.

Marja Korbee - Telstar

"Marja is al 37 jaar actief als vrijwilliger en heeft daarbij zoveel voor Telstar gedaan. Ze zat bij de supportersvereniging en de jubileumcommissie, is clubarchivaris geweest en verzorgde het clubboekje", vertelt Bliek. "Marja is Telstar en Telstar is Marja."

Op social media doet Telstar een oproep aan al hun aanhangers om 'hun Marja' te overladen met bloemen en kaarten, nu het onmogelijk is om 'de benodigde arm om haar schouder te kunnen zijn'. Marja, die volgens Bliek zowel thuis als uit geen wedstrijd van Telstar mist, ligt in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De oproep van Telstar kon rekenen op veel hartverwarmende berichten.

Quote

"Marja is Telstar en Telstar is Marja"

Dennis Bliek, woordvoerder telstar

Hans Romeyn, al jaren burgemeester van Heiloo maar geboren en getogen in IJmuiden laat weten: "Ik ken Marja al heel lang, ik ben enorm geschrokken van dit nieuws. Ik zal haar gelijk een kaartje sturen."

Ook vanuit de gemeente Velsen wordt geschokt gereageerd op het nieuws. "Marja is een oud-collega van mijn vader, dus ik ken haar al dik dertig jaar. Onlosmakelijk verbonden met Telstar voor mij en vele anderen", zo laat wethouder Jeroen Verwoort weten.

Telstar-supporter van het eerste uur, Peter Zoontjes is ondersteboven van het nieuws. "Ik ken Marja als sinds de jaren '80. Zij is zo betrokken bij de club, schreef altijd stukjes en miste geen wedstrijd", zegt Zoontjes. "Dit is een enorme klap, voor heel Telstar."

Zie hieronder de oproep van Telstar op Facebook

Wie Telstar zegt, zegt Marja, en wie Marja zegt, zegt Telstar. Enorm geschrokken zijn wij van het bericht dat Marja...

Posted by Telstar 1963 NV on Thursday, April 8, 2021

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]