Ga naar Content

Tata Steel NL en UK apart verder na 31 maart, banenverlies raakt alleen management

IJMUIDEN - Ondanks dat de overname van Tata Steel Nederland door SSAB is afgeketst, gaat de splitsing van Nederlandse en de Britse tak wél door. "We zetten de ontvlechting door, aan het einde van dit boekjaar gaan zij verder als twee entiteiten", aldus woordvoerder Ariane Volz van Tata Steel Europe.

Foto: NH Nieuws/ Ruth Oei

In november werd bekendgemaakt dat het Zweeds-Finse staalbedrijf SSAB interesse in het voormalige Hoogovens had, maar geen interesse om de Britse noodlijdende tak over te nemen. Hierop besloot het moederbedrijf van Tata Steel in India om de ontvlechting van Tata Steel Nederland en het Verenigd Koninkrijk in gang te zetten.

Twee weken geleden trok SSAB zich terug als potentiële koper van het Nederlandse Tata Steel en gaf daarvoor als voornaamste reden 'dat de investeringen die er gedaan moeten worden niet opwegen tegen de te behalen voordelen'. Desondanks besloot Tata Steel om de splitsing door te zetten en komt het bedrijf vandaag dus met een officiële streefdatum.

"Er komt een reductie binnen het management, maar er zullen verder geen banen verloren gaan"

Ariane Volz, woordvoerder tata steel Europe

"Ons boekjaar loopt tot 31 maart, we streven ernaar dat op die dag de splitsing officieel kan worden gemaakt", aldus Volz. "Het belangrijkste nieuws hebben we in november met de bekendmaking van de beoogde ontvlechting bekend gemaakt, voor nu hopen we het 31 maart te kunnen voltooien."

Tata Steel Nederland en Tata Steel UK zullen officieel worden opgesplitst in twee bedrijven, maar zullen allebei nog wel een onderdeel blijven van het Indiase moederbedrijf. Op de vraag of de splitsing een mogelijk banenverlies met zich meebrengt, blijkt het antwoord tweeledig: "Er komt een reductie binnen het hoger management, maar er zullen verder geen andere banen verloren gaan", aldus Volz.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]