Ga naar Content

Sneeuwpret in beeld: provincie omgetoverd tot witte wereld

NOORD-HOLLAND - De provincie is grotendeels verdwenen onder een witte deken sneeuw. In grote delen van het land ligt voldoende sneeuw om poppen van te maken, overheen te sleeën of ballen mee te gooien. Verschillende NH Nieuws lezers delen beelden van de sneeuwpret. 

Sneeuwpret in Zaandam - Foto: NH Nieuws

Op sommige plekken sneeuwt het harder dan op andere, maar het is duidelijk dat Nederland grotendeels is veranderd in een 'Winterwonderland'. Grote overlast bleef tot nu toe uit, behalve dat er voor de rest van de dag geen treinverkeer meer is. Dat heeft de NS bekendgemaakt.

De sneeuw zorgt voor veel plezier bij jong en oud. Verschillende kijkers en luisteraars van NH Nieuws delen hun winterse foto's met de redactie.

Hieronder een fotoserie van de meest bijzondere kiekjes tot nu toe. 

Volgens NH-weerman Jan Visser is het moeilijk aan te geven hoeveel sneeuw er precies ligt in de provincie door de wind die er staat. "Maar grofweg komt er tot zo'n 10 centimeter sneeuw te liggen. Het sneeuwen blijft tot de avond doorgaan." 

De temperatuur blijft de hele dag onder nul. "We krijgen een temperatuur van rond de -3 graden, met een gevoelstemperatuur van -15 graden", aldus Visser. 

Skiën op straat

Verder adviseren Rijkswaterstaat en de ANWB mensen om niet de weg op te gaan vanwege het strenge winterweer. Veel mensen hebben dat advies opgevolgd, want het is rustig op de weg. Maar helemaal niet de deur uit, gaan mensen niet. Op tal van plekken in de provincie genieten mensen van de sneeuwpret, ook in Amsterdam. Deze skiër bedacht zich geen moment en maakte van de Amsterdamse straten een 'piste'.

Skiën op de straten van Amsterdam - NH Nieuws

Heb jij mooie, bijzondere of gekke beelden en video's gemaakt van de sneeuwpret vandaag? Wij zien deze graag tegemoet. Je kan de foto's of video's mailen naar [email protected].  

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.