Noord-Holland

NL
V

Rest van de dag geen treinverkeer door sneeuwval, bezorgdiensten blijven binnen

7 februari 2021, 07.35 uur · Aangepast 7 februari 2021, 18.08 uur · Door Elise Spetter

NOORD-HOLLAND - De treinen gaan de hele dag niet meer rijden. Dat heeft de NS bekendgemaakt. Ook veel bussen, trams en metro's rijden niet. Op de weg is het rustig, omdat veel mensen het advies hebben opgevolgd niet in de auto te stappen. Eerder adviseerden zowel Rijkswaterstaat als de ANWB om niet de weg op te gaan. 

Rest van de dag geen treinverkeer meer - NH Nieuws

Er rijden vandaag geen treinen meer van de NS. Het treinverkeer ligt al de hele dag stil door het winterweer, waardoor wissels niet of nauwelijks kunnen bewegen. Morgen komt het treinverkeer volgens de NS waarschijnlijk mondjesmaat weer op gang. 

Ook bezorgdiensten blijven binnen vanwege het winterweer. De maaltijdbezorgdienst Thuisbezorgd bezorgt tot in ieder geval 17.00 uur niet. Deliveroo en UberEats hebben voor de hele dag hun bezorgdiensten geschrapt, meldt mediapartner NOS.

Centraal Station - NH Nieuws

Veel bussen kunnen weg niet op

Ook rijden op verschillende plekken in de provincie geen bussen, trams en metro's. In de Zaanstreek rijden de bussen voorlopig niet vanwege de sneeuwval en de gladheid, zegt het vervoersbedrijf Connexxion. Ook EBS waterland rijdt sinds vanochtend niet meer. 

Ook in de regio Amstelland en in de regio Haarlem-IJmond is de dienstregeling voorlopig onderbroken. Wel wordt op Schiphol een pendelbus ingezet tussen P30 en Schiphol Plaza. Ook wordt gependeld tussen Schiphol Plaza, P40 en Schiphol Noord.

In de regio Gooi en Vechtstreek is de dienstregeling opgestart, maar reizigers moeten wel rekening houden met vertraging. Ook de bussen in en rondom Alkmaar starten hun dienstregeling op. In en om Den Helder wordt de dienstregeling gedeeltelijk opgestart.

Het GVB in Amsterdam heeft alle tram-, metro- en busdiensten voor de rest van de dag geschrapt vanwege de weersomstandigheden. Vanochtend werden de meeste trams al naar binnen gehaald.

Rustig op station

Vanwege het winterse weer is het relatief rustig op station Amsterdam Centraal. In het station zijn reizigers aan het wachten, totdat de dienstregeling weer wordt opgestart. 

"Ik ben al zes uur aan het wachten. Ik moet naar Berlijn," vertelt een bezorgde reiziger. "Ik hoop echt dat de treinen nog gaan rijden, maar ik vrees het ergste."

Tekst gaat verder onder de foto

Verder laat Rijkswaterstaat weten dat grote ongevallen vooralsnog uitblijven, maar dat wel veel meldingen binnenkomen van geslipte auto's en voertuigen die de vangrail hebben geraakt. Er zijn inmiddels zo'n 85 meldingen binnengekomen van auto's die door de winterse omstandigheden van de weg zijn geraakt. Ook zijn er bomen omgewaaid en op de snelwegen gevallen.

Waarschuwing voor gladheid

Vooral voor gladheid op wegen wordt gewaarschuwd. Zo is in Amstelveen een strooiwagen van de gemeente in de sloot beland. De slippartijen leveren geen vertraging op: er staat nergens file, omdat het rustig is op de wegen.

De veiligheidsregio Noord Holland Noord geeft aan dat het drukker is dan op een normale zondag. "Er zijn veel kleine incidenten. Auto's van de weg af, takken die afgebroken zijn. Verder is er geen persoonlijk letsel, alleen stormschade", aldus een woordvoerder. 

Rijkswaterstaat heeft sinds 19.00 uur gisteravond al meer dan 25.5 miljoen kilo zout gestrooid op de Nederlandse wegen. In totaal werken 1200 medewerkers samen om de gladheid te bestrijden. Ook vandaag wordt doorgegaan met strooien. Benieuwd waar de strooiwagens rijden? Je kan ze hier live volgen. 

Test en vaccinatielocaties gesloten

Gisteren werd al bekend dat ook het testen en vaccineren zullen lijden onder de sneeuwstorm. Alle test- en vaccinatielocaties blijven vandaag gesloten. Zoals te zien is op deze foto bij de vaccinatielocatie in Alkmaar. 

Tekst gaat verder onder de foto

Vaccinatielocatie Alkmaar gesloten - NH Nieuws

Maar de sneeuwjacht en snijdende kou mogen de pret voor velen niet drukken. Zo vond vannacht een eerste sneeuwballengevecht plaats tussen politie en voorbijgangers op de Dam in Amsterdam. Meerdere kijkers en luisteraars delen bijzondere beelden van de sneeuwpret, zoals is te zien in deze fotoserie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]