Start van hoofdcontent

AALSMEER

nl

Ook cameratoezicht bij Poolse supermarkt in Aalsmeer

14 december 2020, 15.32 uur · Door Edgard Capriles

AALSMEER - De gemeente Aalsmeer heeft gisteren in de omgeving van de Poolse supermarkt Biedronka aan de Ophelialaan twee bewakingscamera’s geplaatst. Vorige week woensdag werd de winkel door een explosie volledig verwoest. Op de nieuwe Beverwijkse vestiging van de eigenaren werd in de dagen daarna zelfs twee keer een aanslag gepleegd.

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De twee camera's zijn opgehangen aan lantaarnpalen aan de Ophelialaan. De camera’s kunnen 360 graden draaien en niet alleen de winkel, maar ook de omgeving in de gaten houden.

De gemeente is verder terughoudend als het gaat om wat voor informatie dit moet opleveren. “We mogen daar helaas niks over zeggen”, laat een woordvoerster van de gemeente weten tegenover NH Nieuws.

Politiesurveillance

Het blijft niet bij dit cameratoezicht; bij de winkel wordt nu ook dag en nacht gesurveilleerd om nieuwe problemen te voorkomen.

De politie wilde ook vandaag weinig inhoudelijk kwijt over de zaak, behalve dat het onderzoek "nog in volle gang is en dat alle facetten van de zaak wordt onderzocht", aldus een woordvoerder. Op de vraag of daarin ook de rol van de eigenaren wordt meegenomen reageerde de woordvoerder: "We nemen alles mee." 

Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

De gemeente zegt regelmatig contact te hebben met de winkeliersvereniging maar nog geen reactie te hebben ontvangen op het ophangen van de bewakingscamera’s. "Een ding staat overeind, de ondernemers zijn heel erg bang na de aanslagen in Aalsmeer, Beverwijk en Brabant."

Winkel gesloten 

De winkel gaat voorlopig niet open en de eigenaren mogen ook niet beginnen met een herstel. "Als het verwoeste pand door de politie wordt vrijgegeven, krijgen de eigenaren nog geen toegang tot de winkel om de boel te herstellen. Ze worden op afstand gehouden, zolang het onderzoek loopt."

De nabijgelegen hengelsportwinkel zit door de explosie in de supermarkt onder het roet. De eigenaar laat in een korte reactie weten dat hij blij is met de cameratoezicht.

De gemeente Beverwijk liet afgelopen weekend al weten dat er 24 uurs-beveiliging komt bij de winkel in Beverhof. Na overleg van de driehoek daar (burgemeester, politie en officier van justitie) is besloten dat de camera's minimaal een maand blijven staan, met kans op verlenging. Ook wordt het pand minimaal een maand gesloten.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]