Ga naar Content

Na Aalsmeer nu ook in Beverwijk explosie in Poolse supermarkt, eigenaar geschokt

BEVERWIJK - Om 5.15 uur is er een enorme explosie gehoord in het overdekte winkelcentrum Beverhof in Beverwijk. Dat gebeurde bij een Poolse supermarkt. De eigenaren van de winkel zijn ook de eigenaren van de winkel in Aalsmeer, waar gisteren een brand ontstond na een zware explosie.

Voor tweede nacht op rij explosie bij Poolse supermarkt - NH Nieuws

De Poolse supermarkt Biedronka in Aalsmeer brandde gisteren helemaal af na een explosie. Niemand raakte daarbij gewond, net als bij de explosie vannacht. 

Angst voor andere winkels

De eigenaar reageert aangeslagen tegenover verslaggever Sjoerd Hilarius, die ter plaatse is. "Het gaat echt niet goed met ons. Ik ben gelijk hier naartoe gekomen om te kijken hoe groot de schade is." Hij vertelt daarnaast nog meer winkels te hebben, maar wil niet vertellen waar die precies zitten, omdat hij bang is daarmee nog meer doelwitten te creëeren. "Ik heb geen idee wie dit doet. Ik hoop dat de politie zo snel mogelijk zijn werk doet en de daders oppakt, want ik denk dat het dezelfde dader is geweest als die gisteren dit in een van mijn zaken in Aalsmeer heeft gedaan."

Foto: NH Nieuws / Aart van Eldik

NH Nieuws sprak gisteren ook al met Mohamed Mahmoed, hij gaf toen al aan geen idee te hebben wie verantwoordelijk is voor de explosies.

Ook in Brabant

Gisteren werd ook een Poolse supermarkt in het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther getroffen door een explosie. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de explosies.

De omgeving van het winkelcentrum in Beverwijk is met linten afgezet. Aanwezige ondernemers die gevestigd zijn in het winkelcentrum reageerden geschokt. Volgens een verslaggever ter plaatse gaat het winkelcentrum straks wel open.

De ontploffing vond rond 5.15 uur plaats, meldt de politie. De achtergevel van de winkel is daarbij beschadigd geraakt. Stenen liggen over de straat aan de zijde van het Slangenwegje.

NOS sprak met de eigenaar van de winkels

De politie is een onderzoek gestart. Volgens een woordvoerder is er niemand bij de explosie gewond geraakt. Ook is er geen sprake van instortingsgevaar. Het winkelcentrum waarin de supermarkt gevestigd is, gaat vanochtend ook gewoon open, zegt de politie.

Biedronka 

Biedronka is een populaire supermarktketen in Polen, met duizenden winkels. Gisteren werd al duidelijk dat Nederlandse supermarkten die dezelfde naam dragen niet per se onderdeel zijn van die keten of door dezelfde persoon worden beheerd. Zo was de winkel in Brabant niet van dezelfde eigenaar als die in Aalsmeer.

Explosie Biedronka Beverwijk - NH Nieuws

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]