Ga naar Content

Wederom explosie bij Poolse supermarkt in Beverwijk

BEVERWIJK - Om 4.30 uur heeft vannacht weer een explosie plaatsgevonden in winkelcentrum Beverhof in Beverwijk. Dit gebeurde bij de Poolse supermarkt Biedronka, die woensdag ook door een explosie werd getroffen. Er is meer schade dan de vorige keer, laat een politiewoordvoerder weten.

Tweede explosie in winkelcentrum Beverhof in Beverwijk, 12 december - Foto: Laurens Bosch/Nieuwsfoto

"Om 04.30 uur hebben we een melding gekregen van omwonenden dat er een grote klap was gehoord. Daarbij is weer geconstateerd dat er een explosief is afgegaan. Dit gebeurde bij dezelfde winkel als waar een Poolse levensmiddelenwinkel zich wilde gaan vestigen", bevestigt een politiewoordvoerder aan NH Nieuws.

De politie weet niet wie de dader is, maar wel dat iemand is weggerend in de omgeving. Getuigen hebben een man zien weglopen in de richting van het Meerplein en in een auto zien stappen.

De voor- en achtergevel van de Poolse winkel is door de explosie ernstig beschadigd. Verder zijn bij de explosie geen gewonden gevallen. 

Vlak bij de Beverhof werd een brandende auto gevonden, in de buurt van de ingang van de Velsertunnel in Velsen-Noord. De politie heeft na onderzoek bevestigd dat er geen sprake is van een verband met de explosie. 

Tekst gaat verder onder de video.

Opnieuw explosie op Poolse supermarkt Biedronka in Beverwijk - NH Nieuws

De eerste berichten zijn dat het winkelcentrum Beverhof straks weer open kan. De politie doet in samenwerking met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoek naar de explosie. 

Meer schade

De explosie heeft voor meer schade gezorgd dan de vorige keer, zegt een politiewoordvoerder. Het is de tweede keer dat de explosie plaatsvindt bij de Biedronka-winkel in Beverwijk, nadat zij woensdag ook waren getroffen.

Het is de vierde explosie in een week tijd bij Biedronka-winkels. Dinsdag was er sprake van een explosie in Aalsmeer en in de Brabantse plaats Heeswijk-Dinther. 

Biedronka

Biedronka is een populaire supermarktketen in Polen, met duizenden winkels. Eerder werd al duidelijk dat Nederlandse supermarkten die dezelfde naam dragen niet per se onderdeel zijn van die keten of door dezelfde persoon worden beheerd. Zo was de winkel in Brabant niet van dezelfde eigenaar als die in Aalsmeer.

De winkels in Aalsmeer en Beverwijk hebben dezelfde eigenaar, Mohamed Mahmoed. Hij zegt te vermoeden dat de reden van de aanslagen iets te maken heeft met concurrentie.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]