Ga naar Content

Burgemeester na tweede explosie bij supermarkt: "Ongehoorde aanval op de openbare orde"

BEVERWIJK - De burgemeester van Beverwijk Martijn Smit laat de omgeving van de Poolse supermarkt permanent bewaken, nadat er vannacht voor de tweede keer in een week een explosief afging bij het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk. Ook heeft hij het pand van de supermarkt, dat binnenkort zijn deuren zou openen, gesloten. "Dit is een ongehoorde aanval op de openbare orde", zegt hij.

Burgemeester na tweede explosie bij supermarkt: "Ongehoorde aanval op de openbare orde" - NH Nieuws

Ook zijn er andere ondernemers in het winkelcentrum die hun deuren moeten sluiten vanwege schade, zegt de burgemeester Martijn Smit tegen NH Nieuws. Hierbij gaat het om de schoenwinkelketen Bristol en een kapsalon. Volgens personeel van de zaak moet er in de schoenenwinkel zelfs een noodmuur worden geplaatst, omdat de orginele wand op instorten staat.

Driehoeksoverleg

"Vanmiddag om 13.00 uur vindt er een overleg plaats met de driehoek om te bepalen hoe ze hier verder mee omgaan", zegt Smit. Een driehoeksoverleg is een overleg tussen de burgemeester, de officier van justitie en de politiechef. 

Bakker Marco Schoone was ten tijde van de tweede explosie in het winkelcentrum in zijn eigen zaak aanwezig, zo'n 30 meter van de Poolse supermarkt af.

Tekst gaat verder onder video

Bakker Marco Schoone was tien minuten voor de explosie al aanwezig in het winkelcentrum - NH Nieuws

Hij kwam tien minuten ervoor binnen en was net begonnen aan zijn werkdag bij bakkerij Bakker Bart, toen hij een harde knal hoorde. "Ik denk dat de klap vanmiddag nog wel komt", zegt hij zichtbaar geschrokken tegen NH Nieuws-verslaggever Dennis Mantz. 

Eerder deze week waren er al explosies bij deze supermarkt en bij eenzelfde winkel in Aalsmeer, die dezelfde eigenaar heeft. Hij zegt te vermoeden dat de reden van de aanslagen iets te maken heeft met concurrentie.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]