Sport

NL
V

Gaat trainer Wim Jonk basis van winnend FC Volendam aanpassen? "Hoeft niet, kan wel"

18 oktober 2020, 14.08 uur · Aangepast 18 oktober 2020, 18.01 uur · Door Redactie

VOLENDAM - De spelers van FC Volendam hebben minimaal kunnen genieten van de ruime 5-1 zege op Jong PSV. Vrijwel direct moet de focus alweer op maandagavond als de Volendammers op bezoek gaan bij Jong AZ. 

Pro Shots/Toon Dompeling

ereVolgens trainer Wim Jonk zijn zijn spelers ongeschonden uit het duel van vrijdagavond gekomen. Daarnaast keren Mike Eerdhuijzen en Jari Vlak terug in de selectie.

De grote vraag is natuurlijk of Jonk reden ziet om zijn winnende formatie te wijzigen. "Het hoeft niet, maar het kan wel", antwoordde de trainer omzichtig. "Je speelt wel drie wedstrijden in de week, dus moeten we goed kijken naar de belasting van spelers. Dat zag er vandaag goed uit."

Nick Doodeman

Het lijkt erop dat Nick Doodeman, die vrijdag als invaller voor drie assists tekende, terugkeert in de basis. Martijn Kaars raakt in dat geval zijn plek kwijt. "Dat zou kunnen, maar ik hoef jullie niet wijzer te maken", aldus Jonk.

Jari Vlak hoeft na zijn disciplinaire straf vanwege zijn aanwezigheid op een illegaal feestje niet op een basisplek te rekenen, al wilde de trainer daarover evenmin uitspraken doen. "Jari is er weer bij. Of hij speelt, zien we morgen wel." Andere wijzigingen zijn niet te verwachten ten opzicht en van Jong PSV.

Quote

"Jari Vlak is er weer bij. Of hij speelt, zien we morgen wel"

FC Volendam-trainer wim jonk

Uiteraard ontbreken de langdurig geblesseerde Kevin Visser en Micky van de Ven. Zakaria el Azzouzi trainde apart van de groep.   

Tekst gaat verder onder de video

Voorbeschouwing Jong AZ - FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

Jong AZ

"Er zitten ontzettend vaardige jongens tussen", zegt Jonk over tegenstander Jong AZ dat vrijdagavond met 3-2 verloor van Jong Ajax. Door de vroege rode kaart bij de Amsterdammers verliep de wedstrijd anders dan bij elf tegen elf. "Het geeft een ander beeld, maar ik zag veel dezelfde dingen. Ze hadden weinig verrassingen voor mij. Wij moeten van onze eigen kracht uitgaan en een goed vervolg geven aan onze tweede helft van afgelopen vrijdag. Dat is het Volendam dat we met z'n allen graag zien."

(later meer)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]