Ga naar Content

FC Volendam: geen Vlak, El Azzouzi en Eerdhuijzen, maar wél Mulattieri

VOLENDAM - In de aanloop naar de competitiewedstrijd van vrijdagavond tegen Jong PSV gebeurde er genoeg bij FC Volendam: er verschenen twee nieuwe gezichten op het trainingsveld, één speler werd disciplinair geschorst en er waren tal van afwezigen. 

Voorbeschouwing FC Volendam - Jong PSV - NH Sport/Edward Dekker

Om met de nieuwe gezichten te beginnen: FC Volendam huurde Samuele Mulattieri van Inter MIlan. De spits maakte deze week een goede indruk en krijgt, afgaande op de laatste training, een basisplek. Zakaria el Azzouzi (geblesseerd) en Mike Eerdhuijzen (ziek) ontbraken donderdag en moeten het duel tegen Jong PSV aan zich voorbij laten gaan. Mo Betti keert als  rechtsback terug in de basis, omdat Brian Plat doorschuift naar het centrum. Rechts voorin krijgt Martijn Kaars de voorkeur boven Nick Doodeman.

Jari Vlak 

Jari Vlak trainde vandaag gewoon mee. De Volendammer was afgelopen weekend op een illegaal feestje en werd daarvoor door de club disciplinair gestraft. De middenvelder mist daardoor het duel tegen de Eindhovenaren, maar mag wel met de selectie meetrainen.

"Jari heeft iets gedaan waar hij spijt van heeft. Het was een stomme actie, maar hij heeft niemand vermoord. Ook Jari moet gewoon fit blijven", aldus Jonk. Vlak wil zelf niet meer op het incident terugkomen. "Ik heb mijn portie wel gehad", zei hij bij het verlaten van het veld. 

"Het was een stomme actie, maar Jari heeft niemand vermoord"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Marko Vejinovic

Een andere opvallende speler, die overigens ook niet voor de camera van NH Sport wilde verschijnen, is Marko Vejinovic. De 30-jarige oud-speler van AZ vroeg of hij de komende tijd met FC Volendam mag meetrainen om fit te blijven. Momenteel is hij clubloos.

Over het mogelijk contracteren van Vejinovic is volgens Jonk niet concreet gesproken. "Laten we eerst maar eens kijken hoe hij het vindt en hoe wij het vinden. Het staat buiten kijf dat Vejinovic een hele goede speler is. Hij heeft veel ervaring en dat straalt ook over op de groep. We hebben een open en transparant gesprek met elkaar gehad en alles ligt open."

"Het staat buiten kijf dat Vejinovic een goede speler is"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam - Jong PSV begint vrijdagavond om 21.00 uur. Je kunt de wedstrijd live op de radio volgen bij NH Sport. Edward Dekker is de verslaggever.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]