Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

FC Volendam-speler Jari Vlak geschorst na bezoek illegaal feest

12 oktober 2020, 16.24 uur · Aangepast 12 oktober 2020, 19.34 uur · Door Redactie

VOLENDAM - FC Volendam-speler Jari Vlak is door zijn club disciplinair gestraft, omdat hij zaterdagavond aanwezig was op een illegaal feest in Volendam. Dat melden bronnen aan NH Sport. Bij dat feest waren zeker 32 mensen aanwezig, meldde de politie eerder.

Jari Vlak (r) - Pro Shots/Erik Pasman

Burgemeester Sievers van de gemeente Edam-Volendam verstuurde naar aanleiding van het illegale feest brieven naar alle feestgangers. Hierin maakte ze duidelijk dat een FC Volendam-speler betrokken was. 

"Afgelopen nacht is ook een speler van voetbalclub FC Volendam aanwezig geweest", valt in de brief te lezen. "Bij FC Volendam heeft een clusterbesmetting plaatsgevonden en zijn vele mensen besmet geraakt. Het is dus goed mogelijk dat op jullie samenkomst een potentiële verspreider aanwezig was."

De burgemeester doet in de brief een oproep aan de aanwezigen zich te laten testen op het coronavirus bij de GGD. 

Jong PSV

Trainer Wim Jonk wilde niet bevestigen of de afwezigheid van Vlak met de verboden party te maken had, zoals bronnen aan NH Sport zeggen. "Daar kan ik niet op ingaan helaas." Vlak zou een geldboete hebben gekregen en lijkt de competitiewedstrijd van komende vrijdag tegen Jong PSV te moeten missen.  

Quote

"Afgelopen nacht is ook een speler van voetbalclub FC Volendam aanwezig geweest"

Brief Burgemeester Sievers van edam-volendam

FC Volendam erkent dat een speler van de club op het bewuste feestje was, maar wil niet zeggen om wie het gaat. Dat er sprake zou zijn van een clusterbesmetting, is volgens woordvoerder Sonny Sier te kort door de bocht. "Het merendeel van de besmettingen heeft te maken met de vele vrijwilligers die zich rondom FC Volendam inzetten."

Vrijdag besloot de voetbalclub alle jeugdwedstrijden op zaterdag te schrappen vanwege een coronabesmetting bij een staflid van de jeugdopleiding.

Meer spelers afwezig

De middenvelder was vandaag niet de enige afwezige op de training van zijn club.  Ook Martijn Kaars, Boy Deul, Zakaria El Azzouzi, Mo Betti, Nick Doodeman en Darius Johnson verschenen maandag niet op het trainingsveld. Volgens Sier moeten spelers die niet fit zijn en verkoudheidsklachten hebben thuisblijven. Of er onder deze voetballers mensen zijn die een coronatest hebben ondergaan, kon hij niet zeggen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]