Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Politie Volendam stuurt 33 man op illegaal feest naar huis

11 oktober 2020, 12.42 uur · Aangepast 11 oktober 2020, 21.11 uur · Door Redactie

VOLENDAM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest in Volendam beëindigd. De namen van alle aanwezigen werden genoteerd: tegen hen en de organisator wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie

Het feestje in een bedrijfspand aan de Julianaweg was rond 1.30 uur in volle gang toen de politie op de stoep stond. Op de illegale party waren 32 feestgangers en een organisator aan het feesten. De politie heeft van iedereen de naam genoteerd, daarna werd iedereen naar huis gestuurd. 

In het pand werd een ruimte aangetroffen vol lege drankflessen, geluidsapparatuur en overige zaken. Tegen alle feestgangers en de organisator wordt proces-verbaal opgemaakt en zij zullen hierover binnenkort bericht ontvangen.

In de gemeente Edam-Volendam zijn gisteren 26 mensen besmet geraakt met corona, dat aantal ligt boven het landelijk gemiddelde.

Reactie gemeente

De gemeente laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn in de jongeren. "Landelijk is onze gemeente een van de gemeenten met het grootste aantal besmettingen. En juist dat criterium geldt voor de besluiten over wel of geen ernstiger maatregelen. Feit is dat er vannacht een illegaal feest in een bedrijfsloods in Volendam met 33 mensen tussen de 17 en 25 jaar door de politie is opgebroken", aldus de gemeente in een reactie.

"Dit soort illegale acties maakt dat versoepeling van coronamaatregelen alleen maar verder weg raakt en de hele samenleving economisch, sociaal, psychologisch en medisch steeds zwaarder onder druk komt te staan."

Het pand waar het feest werd gehouden, is gesloten. 

NH Nieuws

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]