Start van hoofdcontent

BEVERWIJK

nl

Hallen Beverwijkse Bazaar blijven gesloten, ook geen buitenmarkt

26 augustus 2020, 17.01 uur · Aangepast 27 augustus 2020, 08.01 uur · Door Redactie

BEVERWIJK - Het gesprek tussen De Bazaar en de gemeente Beverwijk heeft niets opgeleverd. De gedwongen sluiting van drie hallen plus het 'foodcourt' wordt niet van tafel geveegd. 

Ondernemers praten met organisatie Bazaar - Foto: NH Nieuws / Maarten Groeneweg

Hierdoor moeten deze overdekte markthallen in ieder geval tot en met 6 september gesloten blijven. Volgens burgemeester Martijn Smit is dit de uitkomst van een 'pittig en indringend' gesprek tussen de gemeente en De Bazaar. 

Opvallend is dat de gemeente ook niet toestaat om een buitenmarkt in te richten, zoals afgelopen zondag halsoverkop werd besloten. Toen konden de getroffen ondernemers tijdelijk hun waar op de Randweg uitstallen. 

Het sluitingsbevel loopt op 6 september formeel af, zelfs als er geen nieuwe plannen liggen.  "Maar als er geen goede maatregelen zijn genomen, loopt De Bazaar de kans dat de hallen meteen weer dicht gaan", aldus Smit. 

 

Zaterdagavond besloot de gemeente dat drie van De Bazaar-hallen niet open mochten, omdat er eerder op de dag niet genoeg afstand zou worden gehouden. Dit leidde tot verbazing en onrust bij de ondernemers en de Bazaar, die direct in opstand kwamen en weigerde de hallen te sluiten

Hierop greep de gemeente in eerste instantie niet in. Pas 's avonds, vlak voor sluitingstijd, kwamen er handhavers en politie om de sluiting af te dwingen. 

Honderden ondernemers zijn gedupeerd door het besluit. De Bazaar in Beverwijk is naar eigen zeggen de grootste overdekte markt van Europa en trekt miljoenen bezoekers per jaar. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]