Ga naar Content

Veiligheidsregio sluit deel Beverwijkse Bazaar, organisatie verrast

BEVERWIJK - De veiligheidsregio Kennemerland heeft besloten om drie hallen die onderdeel zijn van de Beverwijkse Bazaar, Hal 30 tot en met Hal 33, voor twee weken te sluiten.

Foto: NH Nieuws

De sluiting, die volgens De Bazaar zeer onverwachts kwam, is gisteravond bekendgemaakt en gaat vanmorgen al in. 

De sluiting treft de Oosterse markt en de foodcourt. De gemeente Beverwijk communiceerde gisteravond laat dat er is overgegaan tot sluiting omdat het onmogelijk blijkt om anderhalve meter afstand te handhaven. 

Overleg met BOA

De Bazaar laat weten dat er afspraken zijn gemaakt met de voorzitter van de veiligheidsregio en de burgemeester van Beverwijk om de markt open te kunnen houden

Lees ook

Een van die afspraken zou zijn dat op het moment dat er geconstateerd wordt dat het te druk is, er eerst overleg plaatsvindt zodat er waar mogelijk bijgestuurd kan worden. Gisteren zouden die controles niet tot een verzoek van sluiting hebben geleid.

George Zapantoulis, Algemeen Directeur van De Bazaar: "Wij hebben geen idee wat we nog meer kunnen doen, aangezien we niet de wettelijke mogelijkheden hebben om de regels kracht bij te zetten door beboeten of weigeren van mensen. Ik betreur het dat op deze manier de besluitvorming tot stand is gekomen, aangezien er vrijdag nog een overleg is geweest en dit koud op ons dak valt."

Alternatieve locatie 

Ondernemers die normaal in de gesloten Hallen staan mogen marktkramen aan de Randweg betrekken om het leed iets te verzachten. 

De Bazaar trof eerder al verschillende maatregelen om de coronamaatregelen te kunnen handhaven. Zo staan er op zaterdag en zondag webcams aan waarop mensen zelf kunnen checken hoe druk het is, en worden mensen geadviseerd mondkapjes te dragen. NH Nieuws zag eerder dat mensen daar graag naar luisteren.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]