Zaanstreek-Waterland

Ouders Tamar (14) roepen doorrijder op zich te melden: "Dan pas kan verwerking beginnen"

28 juli 2020, 17.47 uur · Aangepast 28 juli 2020, 20.34 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

MARKEN - De ouders van de zaterdagochtend overleden Tamar (14) uit Marken roepen de automobilist die bij haar dood betrokken was op zich te melden bij de politie. Toch willen ze bovenal duidelijkheid over wat zich de fatale nacht heeft afgespeeld. "Het gaat ze niet zozeer om wie het gedaan heeft maar om wát er gebeurd is."

Tamars ouders roepen doorrijder op zich te melden - Een woordvoerder van de familie doet namens hen een oproep / NH Nieuws

Dat zegt Richard de Weijze, die namens Tamars familie het woord voert. "De familie wil het heel graag afsluiten." Dat kan nu nog niet, omdat er nog geen verdachte is aangehouden en de politie nog volledig in het duister tast over Tamars laatste uren. "Je kunt je voorstellen dat het een verschrikkelijke periode is voor de ouders en de naaste familie", zegt De Weijze. "Dit wil je niet meemaken."

Opheldering

Net als de politie hopen de ouders meer te weten te komen over de bewuste avond. Bekend is dat ze rond 1.00 uur van huis wegliep en na een zoektocht als vermist werd opgegeven. Agenten die rond 4.00 uur onderweg waren naar Marken troffen haar aan in de berm. 

Wat zich in de tussenliggende drie uur heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. "Ze willen heel graag weten wat er in de laatste paar uur met hun dochter is gebeurd. Tamars vader en moeder roepen de dader met klem op zich te melden. Dan kunnen ze beginnen met de verwerking. Pas als ze weten wat er is gebeurd, hebben ze rust", zegt De Weijze. 

Eerder vandaag maakte de politie bekend dat Tamar hoogstwaarschijnlijk bij een aanrijding om het leven is gekomen. Dat vermoeden bestond al, maar is versterkt door de sectie op haar lichaam. 

 

"Op basis van het onderzoek blijkt dat het meisje zwaar lichamelijk letsel heeft, hoogstwaarschijnlijk ten gevolge van een aanrijding", aldus politiewoordvoerder Koos Venema. "Dus dat het is meest waarschijnlijke scenario, maar natuurlijk houden we andere opties open."

 

Onderzoek

De afgelopen dagen zijn auto's in beslag genomen, is de berm langs de Zeedijk uitgekamd en is er sectie op haar lichaam verricht, maar daaruit kunnen nog geen harde conclusies worden getrokken.

 

De inbeslaggenomen auto's, allen met verse schade, zijn nog niet teruggegeven aan de eigenaren. "Dat betekent niet dat ze per se verdacht zijn, maar het onderzoek is nog niet afgerond." 

Tamars ouders vragen eventuele getuigen die zich nog niet hebben gemeld om dat alsnog te doen. "Ze willen getuigen ook met klem oproepen om zich te melden zodat er opheldering komt in wat er gebeurd is."

Familiewoordvoerder De Weijze benadrukt dat de familie het contact met media tot een minimum wil beperken. "Mede namens de familie en alle Markers wil ik iedereen oproepen om ons met rust te laten en ons de tijd te gunnen om deze vreselijke ervaring te verwerken. Haar ouders willen heel graag rust, zeker in deze dagen waarin afscheid wordt genomen."

Vandaag zijn er opnieuw bloemen gelegd op de plek waar het 14-jarige meisje werd gevonden. Tamars uitvaart staat gepland voor zaterdag en zal in besloten kring zijn. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Whatsapp