Zaanstreek-Waterland

NL
V

Bermonderzoek na dood Tamar (14) levert niets op, nog veel vragen over fatale nacht

27 juli 2020, 11.01 uur · Door Redactie

ZUIDERWOUDE - Het bermonderzoek dat de politie gisteren uitvoerde op de Zeedijk, heeft geen nieuwe aanknopingspunten opgeleverd rondom de dood van de 14-jarige Tamar uit Marken. Er wordt nu vooral gezocht naar het antwoord op de vraag wat er zich precies heeft afgespeeld in die fatale nacht van vrijdag op zaterdag, toen de tiener in diezelfde berm rond 4.00 uur werd gevonden. 

Zoekactie in bermen Waterlandse Zeedijk - Ronald Franke

Duidelijk is dat het meisje die rond 1.00 uur vertrok vanuit haar ouderlijk huis op Marken en enkele uren later dood werd gevonden op de Zeedijk, op ongeveer een uur lopen van Marken. Het is nog een raadsel wat er in die tussentijd is gebeurd.

Op het asfalt van de Zeedijk zijn remsporen gevonden. De politie gaat er vanuit dat ze is aangereden, maar zeker weten doen ze dat nog niet. 

Bermonderzoek

Het onderzoek op de dijk is in ieder geval afgerond, laat politiewoordvoerder Menno Hartenberg vanochtend weten aan NH Nieuws. 

"Het gedeelte waar het meisje is gevonden, is in eerste instantie afgezocht in een straal van 10 meter. Maar om er zeker van te zijn dat we niets zouden missen, hebben we uiteindelijk over ruim 100 meter beide kanten op gezocht. Dat heeft niets opgeleverd." 

Quote

"Je kan je niet voorstellen dat je je hele leven met zo’n verschrikkelijk geheim moet leven"

Menno Hartenberg, Politie

De focus van het onderzoek zal nu vooral komen te liggen op het tijdspad van de fatale avond. Het is voor de politie nog onduidelijk wat er precies is gebeurd met Tamar in de uren voorafgaand aan haar dood. Ze werd gevonden door agenten, die juist naar Marken onderweg waren in verband met haar vermissing. 

"We oriënteren ons nu op getuigenverklaringen en camerabeelden. We hebben nog niet helder waar zij allemaal tussen 1.00 uur en 4.00 uur 's nachts is geweest, dus daar zijn we nu actief mee bezig."

Geen gouden tip

Er zijn inmiddels ook tips binnengekomen, maar volgens Hartenberg zat de gouden tip daar nog niet bij. "We houden nog stille hoop dat degene die bij een eventuele aanrijding betrokken was, zich meldt bij ons. Je kan je bijna niet voorstellen dat je je hele leven met zo’n verschrikkelijk geheim moet leven." 

Ook doet de politie vandaag nog steeds onderzoek naar de vier auto's met schade die op Marken en in Uitdam zijn meegenomen voor onderzoek. Vooralsnog zijn de eigenaren van de wagens nog niet als verdachte aangemerkt, bevestigt de politiewoordvoerder.

Dorpsgenoten reageerden geschokt op de dood van Tamar. "Ongelukken gebeuren, maar hoe kan je zo laf zijn om door te rijden?", vroeg een vrouw zich af voor de camera van NH Nieuws. In de Patmoskerk op het voormalige eiland werd gisteren ook al stilgestaan bij de dood van het meisje. 

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws maakte:

Marken in shock na dood 14-jarig meisje - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03