Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Bloemen in berm waar overleden Tamar (14) uit Marken werd gevonden

27 juli 2020, 16.44 uur · Aangepast 27 juli 2020, 17.00 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws/Floris van der Woude

ZUIDERWOUDE - Op de plek langs de Zeedijk in Zuiderwoude, waar zaterdagochtend vroeg de omgekomen Tamar (14) uit Marken werd gevonden, zijn bloemen neergelegd. 

Wat zich heeft afgespeeld in de drie uur tussen het moment dat ze haar ouderlijk huis verliet en dat haar lichaam werd gevonden, is nog altijd niet bekend. Voor de politie is een aanrijding waarbij de dader is doorgereden nog altijd het waarschijnlijkste scenario, al is de politie ondanks meerdere inbeslaggenomen beschadigde auto's en uitgebreid bermonderzoek nog geen verdachte op het spoor. Ook de vraag of de aanrijding al dan niet een ongeluk was, blijft daarmee voorlopig onbeantwoord.

De focus van het onderzoek ligt daarom nu vooral op het tijdspad, zei de politie vanochtend tegen NH Nieuws. "We hebben nog niet helder waar zij tussen 1.00 uur en 4.00 uur allemaal is geweest, dus daar zijn we nu actief mee bezig." 

Herdenkingsmoment

Vanmiddag laat de politie weten dat er later vandaag sectie op Tamars lichaam wordt verricht. "Mogelijk levert dat ook nieuwe aanknopingspunten op", aldus de woordvoerder.

Lees ook

In Volendam, waar Tamar naar het Don Bosco College ging, wordt vol ongeloof gereageerd op haar overlijden. Inmiddels zijn al haar docenten telefonisch op de hoogte gebracht. Een van hen laat NH Nieuws weten net als haar collega's aangeslagen te zijn door het nieuws.

Vanwege de schoolvakantie is de school op dit moment gesloten, al overweegt de school - indien de coronamaatregelen dat toelaten - op een later moment mogelijk nog een herdenkingsmoment te organiseren. Tijdens de dienst in de protestantse Patmoskerk werd gisteren ook stilgestaan bij Tamars dood.

Foto: NH Nieuws/Floris van der Woude
Eerder bleek al dat de door vraagtekens omgeven dood van de tiener ook op Marken hard is binnengekomen. "Ongelukken gebeuren, maar hoe kun je zo laf zijn om door te rijden?", reageerde een dorpsbewoner afgelopen weekend voor de camera van NH Nieuws. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.