Ga naar Content

Overleden Tamar (14) tijdens kerkdienst herdacht met minuut stilte en bijbellied

MARKEN - Tijdens de dienst in de Patmoskerk heeft de protestantse gemeente Marken vanochtend stilgestaan bij de dood van de 14-jarige Tamar. Het lichaam van de tiener werd gisterochtend vroeg in de berm langs de Zeedijk aangetroffen door agenten die naar Marken onderweg waren om haar vermissing te onderzoeken.  

Foto: HFV/Ronald Franke & Protestantse Gemeente Marken

De zestig aanwezigen werden door dominee Huib Klink gevraagd te gaan staan voor een bericht van overlijden. Hoewel dat nog niet officieel is bevestigd, werd verteld dat hun 14-jarige dorpsgenote door een verkeersongeluk om het leven is gekomen.  Na de minuut stilte klonk lied 616 uit de bundel Opwekking met de titel 'Houd me dicht bij U', ter nagedachtenis aan Tamar.  

Lees ook

De politie liet eerder vanochtend aan NH Nieuws weten nog volop bezig te zijn met het onderzoek naar de gebeurtenissen. Hoewel de tiener in de berm van de Zeedijk werd gevonden, en op het asfalt remsporen werden aangetroffen, staat nog niet voor honderd procent  vast dat zij door een aanrijding om het leven is gekomen, al gaat de politie daar wel vanuit.  

Wel heeft de politie inmiddels vier auto's met verse schade in beslag genomen. Van die auto's werden er drie aangetroffen op Marken zelf, en één in Uitdam. De politie heeft inmiddels met de eigenaren gesproken, al wordt vooralsnog geen van hen verdacht van betrokkenheid bij Tamars dood.  

Foto:

Van huis weggelopen

Inmiddels staat vast dat Tamar rond 01.00 uur haar ouderlijk huis verliet. Nog dezelfde nacht sloeg haar familie alarm bij de politie, waarna agenten naar het voormalig eiland werden gestuurd. Toen zij rond 04.00 uur onderweg waren van Zuiderwoude richting Marken, zagen ze een levenloos lichaam in de berm liggen. Na onderzoek bleek het om de eerder als vermist opgegeven Tamar te gaan.  

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.