Ga naar Content

Groot toeterprotest bij Tata Steel om vertrek Henrar: "De woede is zo groot"

VELSEN-NOORD - Ongeveer 1300 boze werknemers van Tata Steel hebben zich vanmorgen verzameld bij het directiekantoor van de staalgigant in Velsen-Noord om hun woede over het plotselinge vertrek van voormalig directievoorzitter Theo Henrar te uiten.

Foto: NH Nieuws

Normaal gesproken zouden de werknemers 'schouder aan schouder' protesteren, maar omdat dit vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is besloten ze het vanuit hun auto's te doen. Op een video is te zien dat er vanuit zo'n 350 auto's wordt getoeterd. 

Spontane werkonderbrekingen

FNV Metaal-bestuurder Roel Berghuis liet gisteren al weten aan NH Nieuws dat de werknemers 'dit niet pikten'. "De woede is zo groot dat er gisteren al enkele spontane werkonderbrekingen waren", aldus Berghuis. 

Tekst gaat verder onder de video

Toeterprotest bij Tata - NH Nieuws

De vakbond riep medewerkers op om zich rond 10.45 uur bij het Dudokhuis te verzamelen en flinke herrie te schoppen.

Vertrek Henrar

Gisteren werd bekend dat Theo Henrar na tientallen jaren in dienst, eerst bij de Hoogovens en later bij Corus en Tata Steel, aan het einde van de maand afscheid moet nemen. Henrar maakte zich al jaren hard voor het belang van de IJmuidense tak van het Indiase bedrijf. Werknemers en de vakbond vrezen dat er massale ontslagen zullen vallen nu de stem van de 'Hoogovens-man' wegvalt. 

Gisteren legden medewerkers van de kooks-, haven- en spoorafdelingen van Tata hun werk al urenlang neer. Zij eisten uitleg van hun leidinggevenden over het vertrek van Henrar. Hoewel het staalbedrijf benadrukt dat het om een wederzijds overeengekomen vertrek gaat, wijst FNV erop dat het mogelijk gaat om ontslag.

Foto: NH Nieuws

Lees ook