Ga naar Content

Minister Wiebes: 'Vertrek Tata-topman Henrar nadelig voor Nederland'

IJMUIDEN - Het vertrek van Tata-topman Theo Henrar is volgens minister Wiebes van Economische Zaken een aderlating voor de Nederlandse staalbranche. "Ik vind het heel vervelend dat hij weggaat", aldus de minister. 

Foto: ANP/Remko de Waal

"Hij heeft zich altijd heel zichtbaar ingezet voor een sterke staalindustrie in Nederland en voor de werkgelegenheid en de Nederlandse belangen", zegt Wiebes. Daarnaast speelde Henrar een positieve rol bij het tot stand komen van het klimaatakkoord. "Ik was op zijn inbreng erg gesteld", zegt de minister

Hoewel Wiebes Tata Steel een mooi voorbeeld van innovatief staalbedrijf vindt, maakt hij zich vanwege  de 'scherpe internationale concurrentie' zorgen over de Nederlandse staalbranche. Dat Henrar dan ook uitgerekend onder de huidige omstandigheden bij het concern vertrekt, is volgens hem dan ook 'nadelig voor Nederland'. 

'Keer op keer overtuigd'

Henrar wist de eigenaren van Tata Steel 'keer op keer te overtuigen van het grote belang van de vestiging voor Tata Steel en Nederland', verwoordt FNV-bestuurder Roel Berghuis de invloed van de topman.  Vakbonden vrezen dan ook dat zijn vertrek betekent dat de Indiase eigenaren snel zullen snijden in het personeelsbestand, ook in IJmuiden. 

Nadat gisteren al enkele tientallen medewerkers het werk spontaan neerlegden, volgt er vandaag een gecoördineerd protest. Om 10.45 uur komen medewerkers bijeen bij het directiekantoor, om daar vanuit hun auto's al toeterend hun onvrede te uiten. 

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!