IJmond

Mariëlle haalde megabedrag op voor speeltuin: "Hoop dat ik IJmonder van het jaar word"

4 februari 2019, 13.04 uur · Aangepast 4 februari 2019, 13.44 uur

Whatsapp

De concurrentie was 'best stevig', dus van een finaleplaats bij de IJmonder van het jaar-verkiezing, daar was Mariëlle van Zijl (35) niet vanuit gegaan. Toch mag ze zich in het rijtje scharen, want haar inzet voor de heropbouw van speeltuin Zeewijk is bewonderenswaardig: ze haalde maar liefst 130.000 euro op.

"De speeltuin was gesloten, maar het leek me leuk om 'm weer te heropenen voor mijn zoontje", vertelt Mariëlle. "Dus toen ben ik begonnen met het inzamelen van geld. Gelukkig is ons netwerk groot en actief en lukte het met fondsen en sponsoring om zo'n megabedrag op te halen."

Na een paar maanden slopen en weer opbouwen is speeltuin Zeewijk nu een kinderparadijs. "Het was een rollercoaster, maar het is ongelooflijk wat we in nog geen jaar hebben bereikt."

NH Nieuws / Koen Bugter

IJmonder van het jaar 
De verkiezing van IJmonder van het jaar is een jaarlijkse wedstrijd van het Noordhollands Dagblad. Er zijn nog zes kandidaten over, die vanavond in het Kennemer Theater in Beverwijk te horen krijgen wie er met de winst vandoor gaat. NH Nieuws portretteerde alle finalisten. Lees hun bijzondere verhalen: Hidde NouwenSüleyman Celik, Eline Schmidt, Chris B. van der Zwan en Ed Geels
Whatsapp