IJmond

Ed Geels genomineerd voor IJmonder van het jaar: "16.000 euro opgehaald voor hospice"

4 februari 2019, 12.46 uur · Aangepast 4 februari 2019, 14.19 uur

Whatsapp

Veelgevraagd fotograaf Ed Geels zamelde met de Velsen Kalender geld in voor een goed doel in Velsen. De opbrengst, maar liefst 16.000 euro, gaat naar hospice De Heideberg in Santpoort-Noord. Deze bijzondere inzamelactie leverde hem een nominatie op voor IJmonder van het jaar.

De fotograaf maakte voor de kalender surrealistisch bewerkte foto's van herkenbare plekken in de gemeente Velsen, zoals Forteiland, dat lijkt op te stijgen uit zee. Of de zeesluis, waar een jochie als een reus met een schip speelt.

Respect en bewondering
De kalenders gaan als warme broodjes over de toonbank, waardoor er al duizenden euro's zijn opgehaald voor het hospice. "Negentig vrijwilligers staan daar, dag in dag uit, klaar voor mensen in de laatste fase van hun leven. Daar heb ik zoveel respect en bewondering voor", vertelt Ed. 

Lees ook: Velsen verandert in 'fantasierijke gemeente' in nieuwe surrealistische kalender

Ook met een veiling in het Telstarstadion, waar belangstellenden konden bieden op de kunstwerken van de Velsen Kalender, is veel geld opgehaald. 

Toch klopt Ed zichzelf niet op de borst. "De echte helden, die zitten daar in dat hospice": 

NH Nieuws / Koen Bugter

IJmonder van het jaar 
De verkiezing van IJmonder van het jaar is een jaarlijkse wedstrijd van het Noordhollands Dagblad. Er zijn nog zes kandidaten over, die vanavond in het Kennemer Theater in Beverwijk te horen krijgen wie er met de winst vandoor gaat. NH Nieuws portretteerde alle finalisten. Lees hun bijzondere verhalen: Hidde NouwenSüleyman Celik, Eline Schmidt, Mariëlle van Zijl en Chris B. van der Zwan
Whatsapp