IJmond

Moskeevoorzitter Celik maakt kans op IJmonder van het jaar: "Ik sta voor mensen klaar"

4 februari 2019, 11.44 uur · Aangepast 4 februari 2019, 13.33 uur

Whatsapp

De voorzitter van de IJmuidense Kubamoskee Süleyman Celik brengt mensen van verschillende culturen bij elkaar. Hij slaat bruggen tussen mensen, net als de Beverwijkse pont, en is dan ook in de running voor 'IJmonder van het jaar'.

Celik is raadslid voor Velsen Lokaal en werkzaam bij Tata Steel. Hij is altijd geïnteresseerd in wat de inwoners van de IJmond bezighoudt. Celik brengt mensen vanuit allerlei achtergronden keer op keer samen, om zo culturele verschillen te overstijgen.

Samenbrengen
"Ik vind het belangrijk om wat voor de medemens te doen", vertelt hij. "Er zijn zoveel verschillende mensen hier, en soms is een instrument nodig om ze samen te brengen."

Vanuit de Kubamoskee organiseerde Celik daarom allerlei braderiën en open dagen. Hij weet al wat hij gaat doen mocht hij IJmonder van het jaar worden:

NH Nieuws / Koen Bugter

IJmonder van het jaar 
De verkiezing van IJmonder van het jaar is een jaarlijkse wedstrijd van het Noordhollands Dagblad. Er zijn nog zes kandidaten over, die vanavond in het Kennemer Theater in Beverwijk te horen krijgen wie er met de winst vandoor gaat. NH Nieuws portretteerde alle finalisten. Lees hun bijzondere verhalen: Hidde NouwenChris B. van der Zwan, Eline Schmidt, Mariëlle van Zijl en Ed Geels
Whatsapp