IJmond

Hidde (13) overwon leukemie en helpt andere zieke kinderen: "Dan kunnen ze even genieten"

4 februari 2019, 13.30 uur · Aangepast 4 februari 2019, 13.46 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

De 13-jarige Hidde Nouwen is de jongste kandidaat in de IJmonder van het jaar-verkiezing, maar wat hij nu al heeft bereikt, is indrukwekkend te noemen. De tiener is zelf genezen van leukemie (bloedkanker) en trekt zich het lot aan van zieke kinderen die niet altijd naar een speeltuin kunnen of lekker kunnen zwemmen. Om dat toch mogelijk te maken, zamelt hij met zijn stichting Hidde geld in.

De Velserbroeker kwam op het idee toen het gezin wegreed bij een vakantiepark en hij zich realiseerde zich hoe belangrijk het is om als kind even niet te hoeven denken aan je ziekte. "Maar dat ze gewoon even kunnen genieten. Ik weet zelf ook hoe dat is."

Kerstdiner
Daarom organiseert hij van alles in de IJmond, om onder andere geld in te zamelen voor de bouw en onderhoud van chalets. "Maar ik heb bijvoorbeeld ook een kerstdiner georganiseerd voor armen", vertelt hij. "Daar kwamen 120 mensen naar toe."

Als Hidde wint hoopt hij dat er meer deuren voor hem opengaan. "Zodat we nog meer kunnen doen voor de stichting."

NH Nieuws / Koen Bugter

IJmonder van het jaar 
De verkiezing van IJmonder van het jaar is een jaarlijkse wedstrijd van het Noordhollands Dagblad. Er zijn nog zes kandidaten over, die vanavond in het Kennemer Theater in Beverwijk te horen krijgen wie er met de winst vandoor gaat. NH Nieuws portretteerde alle finalisten. Lees hun bijzondere verhalen: Chris B. van der ZwanSüleyman Celik, Eline Schmidt, Mariëlle van Zijl en Ed Geels
Whatsapp