IJmond

Voetbalman Chris is finalist IJmonder van het jaar: "Ik wil de jeugd zelfvertrouwen geven"

4 februari 2019, 11.46 uur · Aangepast 4 februari 2019, 12.43 uur

Whatsapp

Chris B. van der Zwan is volgens zijn ambassadeur Cor Oudendijk een echte IJmuidenaar: recht door zee. Een gedreven man ook. Iemand die het sleepbedrijf Wijsmuller door slechte periodes heeft geleid, maar zich ook al jaren met hart en ziel inzet voor het lokale voetbal, voor zowel Stormvogels als Telstar. "Alle ups en downs heeft hij meegemaakt."

Hij heeft ook een sociaal hart. Denk daarbij aan het project Thuis in de Wijk, de stichting van Telstar voor allerlei maatschappelijke projecten. Neem Supporters voor Supporters, waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt twee dagen in de week werkervaring opdoen. Of Playing for Success, dat kinderen met weinig zelfvertrouwen een positieve boost wil geven.

In zichzelf geloven
"Ja dat was genieten natuurlijk", vertelt een zichtbaar trotse Chris. "Ik heb vaak met ouders gesproken, die dan zeiden: 'wat zijn we blij dat de kinderen hier hebben gezeten'. Ik vind het heel belangrijk dat ze in zichzelf geloven en ondertussen ook nog wat sociale vaardigheden opsteken."

Als Chris gaat winnen, wil hij alle voorgaande winnaars bij elkaar roepen. "We hebben allemaal veel kennis. Als wij nou kunnen naar buiten toe verduidelijken  hoe we dat voor elkaar hebben gekregen, dan gaan andere mensen misschien ook meer doen."

NH Nieuws / Koen Bugter

IJmonder van het jaar 
De verkiezing van IJmonder van het jaar is een jaarlijkse wedstrijd van het Noordhollands Dagblad. Er zijn nog zes kandidaten over, die vanavond in het Kennemer Theater in Beverwijk te horen krijgen wie er met de winst vandoor gaat. NH Nieuws portretteerde alle finalisten. Lees hun bijzondere verhalen: Hidde NouwenSüleyman Celik, Eline Schmidt, Mariëlle van Zijl en Ed Geels
Whatsapp