Ga naar Content

Piet is al 37 jaar van de aardbodem verdwenen, zus zoekt anonieme tipgever

Hij is al 37 jaar vermist, is voor het laatst op Texel gespot en niemand weet wat er met hem is gebeurd. Het gaat om Piet Beentjes, geboren in Heemskerk. Zijn zus en de politie zoeken nu samen opnieuw de publiciteit op. "Ik kan niet leven met het idee wat hem is overkomen."

Piet is inmiddels 37 jaar vermist en is voor het laatst gezien op Texel in 1987, toen hij 28 jaar oud was. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem en is geen teken van leven van hem vernomen. Zijn zus mist hem nog elke dag en wil graag weten wat met hem gebeurd is. "Voor haar is dat ontzettend belangrijk", zegt Erwin Sintenie van politie Noord-Holland. "Helaas kon ook zijn moeder niet meekrijgen wat er met hem gebeurd is." Zij is inmiddels overleden. 

Cold case

Toos Beentjes, de zus van Piet doet haar verhaal, en dat is niet voor de eerste keer. Want ze is al vaker geïnterviewd over Piets vermissing. Tegenover NH vertelde ze al vaker over de zoektocht, de gelanceerde documentaire over de cold case en het politieonderzoek

Nu doet ze opnieuw een oproep, "want iemand moet toch weten wat hier aan de hand is geweest", zegt ze in een gesprek dat gisteren in Bureau NH werd uitgezonden.

Tekst loopt door na foto.

- Foto:

"Ik word 61, dus een heel groot deel van mijn leven heb ik al een vermiste broer. Ik ben heel vaak bezig geweest met wat er met 'm gebeurd zou zijn. Op allerlei manieren heb ik geprobeerd mijn broer te vinden. Heb diverse mensen daarvoor ingeschakeld. Het is alleen nooit gelukt daarachter te komen. Over de vermissing is een documentaire verschenen, Piet is weg, gemaakt door Jaap van Hoewijk."

"Ik kreeg een anonieme brief, waarin stond dat Piet op Texel zou zijn vermoord"

Toos Beentjes over haar vermiste broer

"Na de documentaire is er een briefje naar Jaap en mij gestuurd. Een anonieme brief wat er allemaal gebeurd zou zijn. Piet zou zijn vermoord op Texel en bij deze een oproep: tipgever, ik wil je graag ontmoeten. Ik zou graag willen weten wat mijn broer is gebeurd."

Rust voor Piets familie

Een specifieke oproep dus aan die – vooralsnog – anonieme tipgever. "Misschien zijn er nu wel getuigen van deze vermissing. Een eventuele strafzaak zit er niet meer in, want de zaak is verjaard", vertelt Sintenie.

"Dus er kan niemand meer gestraft worden voor een eventueel misdrijf. De rust voor Piets zus en familie gaat toch boven alles?" 

Weet jij meer?

Bel dan met 0900 8844 of mail naar [email protected]

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)