Ga naar Content
Noord-Holland

Politie doet nog steeds onderzoek naar dertig jaar oude vermissingszaak Piet Beentjes

13 november 2017, 17.47 uur · Aangepast 13 november 2017, 18.11 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

TEXEL De raadselachtige verdwijning van Piet Beentjes op Texel is al bijna dertig jaar geleden, maar de politie heeft de zaak nog steeds in onderzoek. Een documentaire die vrijdag in première gaat heeft mogelijk nieuwe aanknopingspunten gegeven.

Tijdens de research van zijn film 'Piet is weg' sprak documentairemaker Jaap van Hoewijk honderden mensen, waaronder ook betrokkenen die nog nooit met de politie hebben gesproken over de zaak. "Ik denk dat het mogelijk is om te stellen dat de politie nooit op Texel is geweest voor deze zaak", aldus Jaap. "Sterker nog: de recherche van Texel van destijds kenden deze zaak helemaal niet."

Lees ook: Dertig jaar na vermissing filmpremière 'Piet is weg'

Maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. "Ik was vorige week op Texel, op de koffie bij een paar mensen uit de documentaire, en die vertelden dat ze bezoek hadden gehad van de recherche. Ik weet niet of mijn documentaire daar een rol in heeft gespeeld, maar de timing is frappant."

'Wel bezig met verdwijning'
De politie laat aan NH Nieuws weten nog steeds bezig te zijn met de verdwijning van Piet Beentjes. Er worden door rechercheurs ook nog steeds gesprekken gevoerd met betrokkenen. 

Piet was 28 jaar oud toen hij zonder aanleiding spoorloos verdween. Hij werd voor het laatst gezien op Texel in april 1987.