Ga naar Content

Zo kijkt Haarlem naar het coalitieakkoord: "Ik hoop wel op goede toekomst"

Vooral het strengere asielbeleid, weinig aandacht voor milieu en een snelweg met 130 rijders, zijn punten van het nieuwe coalitieakkoord die de aandacht trekken in Haarlem. "Afwachten, spannend en totaal anders", is de eerste reactie van een voorbijganger. 

Haarlemmers over regeerakkoord - NH Nieuws

In Haarlem was GroenLinks/PvdA afgelopen verkiezingen de partij met de meeste stemmen. Met bijna een kwart van de stemmen, 23,7 procent won de partij in de stad. De landelijke winnaar PVV volgde met 15,1 procent en VVD was met 14,1 procent daarna de grootste. 

Toekomst

Vooral asiel en milieu waren punten van discussie. In Haarlem zijn voorbijgangers teleurgesteld over het gegeven dat er amper belangstelling is voor het milieu in het coalitieakkoord: "Ik vind het heel erg slecht dat er weinig in staat over het milieu. Ik hoop wel op een goede toekomst voor ons."  

Een andere voorbijganger reageert: "Ik vind het heel erg. Ik ben een en al milieu. Ik doe er alles aan en ik kom net van Ekoplaza vandaan."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.