Ga naar Content

Opnieuw een jonge zeehond verstrikt in visnet

Reddingswerkers van de KNRM en Ecomare op Texel hebben opnieuw een zeehond moeten bevrijden uit een visnet. De jonge zeehond lag op de Razende Bol en heeft een diepe wond in zijn nek opgelopen. Het aantal verstrikkingen loopt op. Afgelopen week is daarom het Seal Response Team opgericht om verstrikte dieren te redden. 

Grijze zeehond verstrikt in een visnet wordt geholpen door reddingswerkers - Foto: KNRM

Afgelopen zaterdag kwam de melding binnen bij Ecomare over een verstrikte zeehond op de Razende Bol. De jonge grijze zeehond moet geruime tijd met het stuk visnet hebben rondgezwommen. Het net had al een flinke wond in zijn nek veroorzaakt. Dierenverzorgers van Ecomare en reddingswerkers van de KNRM zijn direct op de melding afgegaan om het dier te redden.

Flippermerk

Dankzij het lage water en de gunstige plek waar de zeehond lag, kon het dier snel worden bevrijd. Dierverzorgers Gabriëlle en Manon van Ecomare wisten de jonge zeehond te vangen met een groot hoepelnet. Het net om de nek hebben ze vervolgens losgeknipt. De zeehond heeft een flippermerk gekregen zodat hij herkenbaar blijft, vervolgens hebben ze het dier laten gaan.

Tekst gaat door onder de foto.

Het visnet heeft een diepe wond achtergelaten bij de grijze zeehond - Foto: KNRM

Zeehondencentrum Ecomare betreurt het dat er steeds vaker zeehonden verstrikt in een visnet  rondzwemmen. Als zo'n dier op de Razende Bol wordt gezien, komen Ecomare en de KNRM in actie.

Op andere zandplaten en zwemmend worden ze tot nu toe niet geholpen. Om hier verandering in te brengen, hebben de drie Nederlandse zeehondencentra gezamenlijk het Seal Response Team opgezet om verstrikte zeehonden te bevrijden.

Lees ook