Telstar hard onderuit bij de Graafschap, vierde periodetitel raakt uit zicht

Telstar heeft slechte zaken gedaan in de strijd om de vierde periode. Alex Plat opende het bal op bezoek bij De Graafschap, maar de Superboeren wonnen afgetekend (5-1). Door het verlies zakken de Witte Leeuwen naar plek zes in de vierde periode.

Telstar-speler Devon Koswal baalt na de nederlaag. - Foto: Orange Pictures

Telstar kende op bezoek bij De Graafschap een goede openingsfase en kreeg via Cain Seedorf dé kans om te scoren. Hij kreeg een bal op maat van Mohammed Tahiri, maar treuzelde en doelman Thijs Jansen redde. Toch was er in het begin van de wedstrijd reden tot juichen voor de Velsenaren. Alex Plat scoorde op schitterende wijze zijn eerste goal in zijn carrière.

Uit het niets maakte de Superboeren gelijk. Basar Önal gaf een voorzet aan Simon Colyn en hij verschalkte met een wippertje doelman Joey Houweling. Hij stond op doel, omdat Ronald Koeman Jr. ziek was. Voor de rust draaide de thuisploeg het helemaal om. Een assist van Jeffrey Fortes belandde bij Xandro Schenk en hij kon scoren (2-1).

De Graafschap overklaste Telstar - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Het duurde in de tweede helft tot de slotfase, voordat Telstar weer een grote kans kreeg. Invaller Youssef El Kachati ontdeed zich van de verdediging en stormde af op doelman Jansen. Die kon echter de bal keren, waardoor het spannend bleef. Dat veranderde in de slotfase. Donny Warmerdam scoorde na een assist van Flakus Bosilk (3-1). De wedstrijd was daardoor beslist.

Schenk en Tristan van Gilst maakten in blessuretijd de avond van Telstar nog vervelender door respectievelijk 4-1 en 5-1 te maken. Door de nederlaag zakken de Witte Leeuwen naar de zesde plaats in de vierde periode. FC Emmen is volgende week de tegenstander op Sportpark Schoonenberg. Dat duel kun je uiteraard live volgen op NH Radio.

Telstar-trainer Ulrich Landvreugd na oor wassing tegen De Graafschap - NH Nieuws

Jong AZ/Ajax

Jong AZ, de andere Noord-Hollandse ploeg, die vrijdag in actie kwam, verloor ook afgetekend. De Alkmaarse jonkies delfden het onderspit tegen Willem II. De titelkandidaat was met 4-1 te sterk. Finn Stam opende nog wel de score, maar de Tilburgers klapten er vervolgens overheen. Jong AZ is volgende week vrijdag vrij en speelt op 22 april thuis tegen VVV-Venlo, Jong Ajax komt maandag in actie tegen SC Cambuur.

Opstelling Telstar: Houweling; Kruiver, Apau, Koswal, Oude Kotte, Turfkruier; Plat (Giousis/83), Van de Loo (Bakker/62), Kaandorp (El Kachati/46), Seedorf (Eddahchouri/62); Tahiri (Gravenberch/72)