Ga naar Content

Telstar niet door met succestrainer Landvreugd: "Jammer, ik ambieerde dat wel"

Telstar is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Uli Landvreugd, nu eindverantwoordelijk, zegt in De Aftrap bij NH Sport dat hem is verteld dat de club met een andere kandidaat in gesprek is. 

Uli Landvreugd in De Aftrap - NH Sport/Edward Dekker

Sinds Landvreugd twee maanden geleden het stokje overnam van de ontslagen Mike Snoei zijn de resultaten van Telstar aanzienlijk verbeterd. In 8 wedstrijden pakte Telstar liefst 14 punten. Uit de 24 wedstrijden ervoor haalde Telstar 16 punten.

"Het is duidelijk dat ik geen hoofdtrainer word"

Telstar-trainer Uli Landvreugd

Toch werd de 52-jarige Amsterdammer verteld dat de club niet met hem doorgaat als hoofdtrainer. "Ik weet dat Telstar met een nieuwe trainer in gesprek is, dus dan is het duidelijk dat ik geen hoofdtrainer word. Het is jammer, want ik ambieerde dat wel."

Technisch manager Peter Hofstede geeft aan dat Landvreugd niet de gedroomde kandidaat voor het trainerschap is, ondanks de goede resultaten van de Witte Leeuwen onder zijn hoede. "Wij hebben voor onszelf een profiel gemaakt waarvan wij denken dat dat het beste is voor Telstar. Iemand anders past beter in dat profiel", houdt Hofstede zich desgevraagd op de vlakte.

Anthony Correia

Met wie Telstar in gesprek is, weet Landvreugd niet. Er is een grote kans dat de club de huidige assistent Anthony Correia als nieuwe trainer voor de groep wil zetten. Volgens Landvreugd ook niet onlogisch, omdat Correia zijn hele carrière bij Telstar heeft gespeeld, enkele jaren in de technische staf zit en inmiddels ook zijn hoogste trainersdiploma in bezit heeft. Bovendien heeft Correia zijn vertrek aangekondigd bij de amateurs van Katwijk, waar hij ook hoofdtrainer is.

De hele uitzending van De Aftrap zie je vrijdag om 17.10 uur op tv bij NH Sport. De andere gast aan tafel is Melvin Platje, oud-speler van onder meer FC Volendam, Telstar en NEC.

Landvreugd: "Ik denk dat er drie mogelijkheden zijn. De eerste twee heb je gehoord. De derde is iemand van buitenaf. Nu blijven er twee mogelijkheden over. Voor mij is het jammer, maar als de ene deur dichtgaat, hoop je dat een ander opengaat." De kans dat Landvreugd doorgaat als assistent van Correia is niet heel groot. De oud-voetballer van Ajax, Ipswich Town en Cambuur wil graag als zelfstandig coach in het betaalde voetbal verder. 

Fitte selectie

Vrijdag speelt Telstar de eerstvolgende competitiewedstrijd thuis tegen Jong PSV. Die wedstrijd kun je vanaf 19.00 uur live op NH Radio volgen.

De ziekenboeg van de Velsenaren is helemaal leeggestroomd. Ook Danzell Gravenberch, die last had van zijn rug, heeft de training hervat. Zakaria Eddahchouri is weer fit om minuten te maken, terwijl Youssef El Kachati terugkeert van een schorsing.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52