Ga naar Content

Stralende Seedorf opent eindelijk rekening voor winnend Telstar: "Heeft te lang geduurd"

Hij moest er heel lang op wachten, maar in zijn 51e competitiewedstrijd voor Telstar was het dan toch raak. Tegen Jong FC Utrecht (5-1) brak Seedorf al binnen de minuut de ban en maakte hij zo zijn vurig gewenste eerste doelpunt voor de club. De rappe aanvaller beloonde zichzelf bovendien door ook gelijk zijn seizoenstotaal te verdubbelen dankzij een tweede treffer. "Het werd wel eens tijd."

Cain Seedorf weet eindelijk hoe het is om te scoren in het shirt van Telstar - NH Sport/Frank van der Meijden

Zijn doelpunt viel nota bene in de week dat statistiekenbureau Opta had berekend dat Seedorf dit seizoen in de eerste divisie de speler was met het meeste aantal schoten (31), zonder een keer te scoren. "Ik was niet op de hoogte van die statistiek. Maar als ik ze nu wel maak, maakt het allemaal niet meer uit", aldus Seedorf.

Cadeautje

De 24-jarige aanvaller kreeg zijn tweede doelpunt overigens cadeau van Quinten van den Heerik. "Quinten en ik hadden een onderonsje dat ik in de maand maart twee doelpunten zou maken", vertelt Seedorf. "Dus hij liet de bal gaan voor mij om te scoren. Hij heeft mij dat doelpunt echt gegund."

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play