Gelegenheidsaanval bezorgt Telstar grootste winst van het seizoen

De Telstar-trein dendert door sinds het ontslag van trainer Mike Snoei. Dit keer moest Jong FC Utrecht eraan geloven. Door treffers van Cain Seedorf (2x), Mohammed Tahiri (2x) en Mees Kaandorp won Telstar zeer overtuigend met 5-1. Niet eerder dit seizoen boekten de Witte Leeuwen zo'n grote uitslag.

Telstar - Jong FC Utrecht - Foto: PRO SHOTS / Sonny Lensen

Flink gehavend trad Telstar aan tegen de hekkensluiter van de eerste divisie. Zo kon trainer Ulrich Landvreugd niet beschikken over de geblesseerde aanvallers Danzell Gravenberch en Youssef El Kachati. Verder ontbrak de zieke Tim van de Loo tegen Jong FC Utrecht. Toch begon de thuisploeg uitstekend. Na 53 seconden mocht het eerste mandje al de lucht in. Cain Seedorf rondde een voorzet van de opkomende linksback Jayden Turfkruier keurig af.

Tahiri

Lang konden de Witte Leeuwen niet genieten van de 1-0, want halverwege de eerste helft was het alweer gelijk. Lynden Edhart scoorde voor de jonge Domstedelingen. Daarna deed Jong FC Utrecht het een stuk beter, maar tegen de verhouding in kwam Telstar toch weer voor. Mohammed Tahiri tikte een niet goed verwerkte pegel van Jay Kruiver van dichtbij binnen, 2-1.

Tekst loopt door onder de reactie van trainer Ulrich Landvreugd

Ulrich Landvreugd na 5-1 zege: "Zo wil je het natuurlijk graag zien" - NH Sport/Frank van der Meijden

In de tweede helft begon Telstar ook weer uitstekend. Na drie minuten voetballen schoot Mees Kaandorp van net buiten het strafschopgebied de bal zeer kundig in de rechter onderhoek. Na de 3-1 gingen de Velsenaren vrolijk verder met de jacht op doelpunten. In de 55e minuut was Tahiri het eindstation van een mooie aanval. Het betekende de tweede treffer voor de aanvaller.

Seedorf

De honger bij de Witte Leeuwen was deze vrijdagavond enorm, want ook Seedorf maakte zijn tweede goal. Tot deze wedstrijd scoorde hij nog niet, maar deed dat nu tweemaal. Van dichtbij tekende de rappe aanvaller voor de 5-1, nadat de Utrechtse doelman te laat zijn doel uitkwam.

Door de klinkende winst stijgt Telstar naar de zestiende plek op de ranglijst. Volgend weekend komt Jong PSV naar Velsen-Zuid.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (Boussakou/72), Apau, Koswal, Oude Kotte, Turfkruier (Fatihi/82); Plat, Overtoom (Van den Heerik/67); Kaandorp (Van Dijk/82), Tahiri (Giousis/67), Seedorf