Ga naar Content

Vrouw (89) sieraden, bankpas en geld kwijt, politie laat verdachte zien

Een 89-jarige vrouw uit Heemskerk is midden maart diverse sieraden kwijtgeraakt aan een fraudeur. Hij deed zich voor als bankmedewerker en nam ook haar bankpas mee. Met de bijbehorende pincode haalde hij geld van haar rekening.

Update 29-4-2024

Wegens recente ontwikkelingen in deze zaak is de video waarop verdachte stond verwijderd.

Foto:

Het slachtoffer wordt 14 maart door ‘de bank’ opgebeld. Een zogenaamde medewerker stelt dat fraude is gepleegd met haar financiën. “Haar bankpas en spullen van waarde moesten worden opgehaald om veilig te stellen”, zegt de politie Noord-Holland.

Maar van dat betrouwbaar opslaan van d’r spullen komt niks terecht. De koerier die kort na het telefoongesprek aan de deur van het slachtoffer komt om haar spullen mee te nemen, blijkt later een fraudeur te zijn.

Geldautomaat om de hoek

Met de bankpas van het slachtoffer is duizend euro opgenomen bij de Gerrit van Assendelfstraat, ook in Heemskerk is dat, dichtbij de woning van het slachtoffer. 

Op bovenstaand camerabeeld, hangend boven die geldautomaat, is de verdachte man te zien. Geschat wordt dat hij midden tot eind 20 jaar is. Hij heeft een lichte huidskleur of is licht getint en is rond de 1 meter 90 lang. Hij draagt een jas van het merk The North Face en heeft slippers in zijn hand.

Herken jij de verdachte?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Uitzending Bureau NH : woensdags om 17.10 uur op TV.

Lees ook