Ga naar Content

Maria in lichtjeszee de Urbanuskerk uit gedragen: "Zij is voor ons heel bijzonder"

Het bezoek van de heilige relikwieën van Bernadette aan de Urbanuskerk in Amstelveen is gisteravond afgesloten met een lichtprocessie. Tientallen parochianen droegen samen, met lichtjes in hun hand, het Mariabeeld door de kerk. 

Maria uit Lourdes op handen gedragen in processie Urbanuskerk - NH Nieuws

De relikwieën, het beeld en heilige water uit Lourdes waren gisteren de hele dag te bewonderen in de Urbanuskerk. Katholieken maakten massaal gebruik van de mogelijkheid om even dicht bij Lourdes te zijn. 

"Maria is het voorbeeld", vindt een van de deelnemers aan de processie. "Als de kleinkinderen examen moeten doen, vragen ze of ik een kaarsje voor ze opsteek. Meer aanwezigen hebben een bijzondere band met haar. "Mijn man is acht jaar geleden overleden en Maria geeft mij kracht", vertelt een 88-jarige bezoekster. 

Lees ook

Bijzondere kans

Voor vier vrijwilligers van de kerk is de processie éxtra bijzonder. Zij mogen Maria namelijk dragen. "Wanneer draag je Maria nou? Dat gebeurt niet zo vaak", glundert Marcel van der Velde. "Voor mij is het ook een enorme eer, vertelt Wim Stronkhorst. "Wij eren Maria. Zij is voor ons heel bijzonder en je hebt eigenlijk nooit de kans om het op deze manier te laten zien."

Ook voor de 13-jarige Gabrielle en 18-jarige Beau was een speciale taak weggelegd. Als misdienaar gingen zij op kop in de processie. "Je voelt je wel belangrijk als je in je lange gewaad met een kaars voor al die mensen uitloopt. Een beetje een voorbeeldfiguur. Dat is wel heel mooi", vertelt Beau. 

De relieken en het Maria-beeld zijn dit weekend nog te bezoeken bij Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]