Ga naar Content

Politie zoekt vandaag in sloot naar bewijsmateriaal schietpartij treinstation

De politie gaat vandaag in het onderzoek naar de schietpartij bij het treinstation in Purmerend vervolgonderzoek doen in een nabijgelegen sloot. Er wordt in samenwerking met het Landelijk Team Onderwaterzoekingen gezocht naar mogelijk bewijsmateriaal.

Politie zoekt vandaag in sloot naar bewijsmateriaal schietpartij treinstation - Foto: Inter Visual Studio / Stefan Roode

Op maandagavond 12 februari werd er geschoten bij het station in Purmerend. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere 19-jarige man uit de gemeente Medemblik raakte zwaargewond.

Aanhoudingen

De politie heeft inmiddels zes jongemannen opgepakt. De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. 

Onderzoek

Over het onderzoek kan de politie weinig delen. "We hebben een TGO opgestart en er zijn een hoop mensen vrijgemaakt om hieraan te werken", legt een woordvoerder van de politie uit. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) wordt opgestart bij zaken met een grote maatschappelijke impact, zoals deze dodelijke schietpartij. 

Lees ook