Ga naar Content

Crisisopvang Petten langer open, nieuwe opvang voor vluchtelingen nog niet gereed

De crisisnoodopvang voor asielzoekers in Petten blijft nog maximaal twee maanden open. Dat laat de gemeente Schagen weten. De nieuwe opvang in Schagen is namelijk nog lang niet klaar. Volgende week starten de werkzaamheden voor de funderingen. "Het is onmenselijk om de vluchtelingen te verhuizen voordat zij in het nieuwe opvangcentrum terecht kunnen."

Er wordt hard gewerkt om de nieuwe noodopvang in Schagen klaar te krijgen - Foto: NH Media / Jurgen van den Bos

De nieuwe crisisnoodopvang aan de oostkant van Schagen ligt er nog kaal bij. Het plan was dat de vluchtelingen van de crisisnoodopvang in Petten vanaf komende maandag, 1 april, onderdak zouden krijgen in Schagen, maar die doelstelling is bij lange na niet gehaald. 

Daarom is tijdens de collegevergadering besloten om de crisisnoodopvang in Petten maximaal twee maanden langer open te houden. "De opvanglocatie in Petten wordt gesloten op het moment dat de nieuwe locatie in gebruik is genomen. Naar verwachting is dit rond 1 mei 2024, maar uiterlijk 1 juni 2024", laat de gemeente weten. 

Asfalteren

Hoewel de nieuwe crisisnoodopvang nog lang niet klaar is, komt er wel schot in de zaak. Nog deze week wordt er geasfalteerd. Als dat klaar is, kan gestart worden met het bouwen en invullen van het terrein. 

Tekst gaat door onder de foto.

De noodopvang in Petten blijft nog maximaal twee maanden open - Foto: NH Media / Jurgen van den Bos

Tot die tijd wordt de opvang in Petten ter overbrugging wat langer open gehouden. "De asielzoekers kunnen op hun vertrouwde plek in Petten blijven tot hun nieuwe tijdelijke onderkomen in Schagen oost gereed is", aldus burgemeester Marjan van Kampen. 

Volgens de gemeente blijft de opvang in Petten ook zoals hij nu is. "De huidige paviljoententen blijven staan. Er wordt niets bijgebouwd of veranderd."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.