Ga naar Content

FC Volendam moet Van Leeuwen en Jongkind tot mei betalen

De arbeidscontracten van Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind worden pas per 1 mei officieel ontbonden. Dat betekent dat de club nog tot die datum de salarissen van de opgestapte technisch directeur en directeur opleidingen moet uitbetalen. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Noord-Holland bepaald.

De voormalig technisch directeur van FC Volendam Jasper van Leeuwen - Foto: Pro Shots

Eerder vochten technisch manager Wim Jonk en trainer Matthias Kohler al met succes hun ontslag aan bij de arbitragecommissie van de KNVB. Ook zij krijgen tot 1 mei hun salaris uitbetaald.

Solidair

Van Leeuwen, Jongkind, Jonk en Kohler verklaarden zich op 1 december solidair met de ontslagen voorzitter, de populaire zanger Jan Smit. Het zogenoemde Team Jonk ondertekende een emotioneel statement met als kop "Wij stappen op bij FC Volendam. Wij gaan stoppen bij FC Volendam."

De club zag in die verklaring een verzoek om ontslag te nemen en stopte per direct met de salarisbetalingen. Omdat Jonk en Kohler zich niet aan de opzegtermijnen hadden gehouden, vroeg Volendam bij de arbitragecommissie om een schadevergoeding. Die vordering werd afgewezen.

Tekst loopt door onder foto

Team Jonk van links naar rechts: Ruben Jongkind, Matthias Kholer, Wim Jonk, Jasper van Leeuwen and Michel Hordijk - Foto: PRO SHOTS / Toon Dompeling

De kantonrechter behandelde de zaak van Van Leeuwen en Jongkind. Ook hij oordeelde dat de technisch directeur en het hoofd opleidingen van FC Volendam hun contract in december 2023 niet per direct hebben opgezegd. Wel wees hij een extra ontslagvergoeding af omdat de ontbinding van de contracten niet het gevolg zou zijn van ernstig verwijtbaar handelen van FC Volendam. Van Leeuwen en Jongkind hebben volgens de kantonrechter wel recht op de wettelijke transitievergoeding en een deel van de overeengekomen bonus.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52