Ga naar Content

Bijltjesdag bij ruziënd FC Volendam: Jan Smit en bestuur definitief ontslagen

Jan Smit is officieel ontslagen als voorzitter van FC Volendam. Tijdens de buitengewone vergadering van de Raad van Commissarissen is besloten dat Smit en drie bestuursleden uit hun functie worden gezet. Het nieuws hing al enige dagen in de lucht.

Jan Smit tijdens de info-avond in De Jozef - Foto: ANP

"De Raad van Commissarissen van FC Volendam is overgegaan tot het ontslag van het bestuur van FC Volendam op donderdag 30 november tijdens een buitengewone vergadering", schrijft de club op de website.

Naast Jan Smit worden ook de bestuursleden Hans Bond (technisch) Gerben Matroos (commercie) en Corn Veerman (penningmeester) ontslagen bij FC Volendam. 'Binnen afzienbare tijd' zal de RvC van Volendam een nieuw bestuur aanstellen.

De RvC gaf eerder deze week al een verklaring voor het toen nog dreigende ontslag. "Het bestuur heeft ons, ondanks herhaaldelijke verzoeken om herstelplannen aan ons te overleggen, niet weten te overtuigen dat deze problemen worden opgelost. Inmiddels blijkt daarnaast binnen de directie sprake van dusdanig uiteenlopende visies waardoor het functioneren van de voltallige directie als team ernstig te wensen overlaat." 

Accepteren

Eerder op de dag liet Jan Smit al weten het ontslag te accepteren. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd. Wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren. Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal." In een ander bericht op X noemt hij de vergadering een 'groot toneelstuk'.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Jaap Veerman, voorzitter van de Raad van Commissarissen, geeft morgen om 10.00 uur een persconferentie in het stadion van FC Volendam om het besluit toe te lichten. 

Snel meer.

Lees ook