Ga naar Content

Live NH Sport: Telstar vol zelfvertrouwen naar FC Dordrecht

Telstar wacht vanavond opnieuw een serieuze krachtmeting. Na het 1-1 gelijkspel tegen topploeg Roda JC nemen de Velsenaren het aan De Krommedijk op tegen FC Dordrecht. De Schapenkoppen zijn bezig aan een sterk seizoen en kunnen zomaar een gooi doen naar promotie richting eredivisie, terwijl Telstar de laatste maand lekker op dreef is. Je kunt dit duel live op de radio volgen bij NH Sport, net als Jong AZ - Jong PSV. 

FC Dordrecht-mascotte Sjaan Schaap - Foto: Pro Shots/Shane Winsser

Onder leiding van de trainers Uli Landvreugd en Anthony Correia bouwt Telstar aan een mooie reeks wedstrijden zonder nederlagen. Afgelopen vrijdag liet Telstar tegen Roda JC opnieuw zien dat de Witte Leeuwen de zaken goed op orde hebben. Met één punt kwam de thuisclub er eigenlijk bekaaid vanaf. Het was de vierde opeenvolgende wedstrijd die niet werd verloren.

Lelijk eendje

FC Dordrecht was jarenlang het lelijke eendje in het betaalde voetbal, maar is dit seizoen uitgegroeid tot een sierlijke zwaan. De ploeg van Michele Santoni bezet de vierde plaats in de eerste divisie. In de strijd om de derde periode is Dordrecht ook nog één van de kanshebbers, al heeft FC Groningen de beste papieren.

Bij Telstar ontbreekt vanavond de geschorste Jayden Turfkruier. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt. Stephan Brandhorst doet verslag vanuit Dordrecht. 

Jong AZ - Jong PSV

In Wijdewormer staat het treffen tussen de beloftenteams van AZ en PSV geprogrammeerd. Jong AZ is de nummer acht van de ranglijst en de leeftijdgenoten uit Eindhoven staan zestiende. Het verschil bedraagt liefst twaalf punten. Opvallend is dat Jong PSV van alle clubs de meeste tegengoals heeft: 58. Jong AZ prikte er in de heenwedstrijd twee in. Ro-zangelo Daal en Mexx Meerdink zorgden voor de 2-1 uitzege.

Tekst gaat verder onder de foto.

Mexx Meerdink maakte het winnende doelpunt - Foto: Orange Pictures

De aftrap bij Jong AZ - Jong PSV is om 20.00 uur. Menno Schilder is de verslaggever op sportpark Kalverhoek.

Uiteraard houden we je in NH Sport op de hoogte van alle tussenstanden in het betaalde voetbal, waaronder die van Jong Ajax tegen NAC Brede. Ook blikken we in deze uitzending terug op Ajax - Aston Villa en staan we stil bij de honderdste uitzending van voetbaltalkshow De Aftrap. 

NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Edward Dekker. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52