Ga naar Content

Busvervoerder EBS hangt twee miljoenenboetes boven het hoofd

De Zaanse buslijn EBS heeft twee boetes gekregen van de Vervoerregio Amsterdam voor de wanprestaties van afgelopen maanden. EBS rijdt sinds december door de Zaanstreek, maar het lukt vervoerder niet om de zaken op orde te krijgen. Het bedrag van de boetes kan oplopen in de miljoenen.

EBS Bus - Foto: NH Media

De bussen kwamen vanaf de eerst dag dat de vervoerder in de Zaanstreek reed te vaak te laat, reden niet of andere routes. Dat is de reden van de eerste boete. De tweede boete is een zogeheten implementatieboete, voor onder meer voor het nog niet op orde hebben van beloofde elektrische bussen.

Miljoenen

De hoogte van de implementatieboete kan oplopen tot twee miljoen euro. Hoe hoog de andere boete wordt, is nog niet duidelijk. De precieze bedragen worden pas op 11 april bepaalt, dat is het moment waarop de Vervoerregio de boete definitief uitdeelt. 

Vervoerregio Amsterdam gaat onderzoeken hoe zij het geld van de boetes kan worden om de reizigers in Zaanstreek-Waterland tegemoet te komen voor de overlast die zij hebben ervaren. "Hoe en wanneer we dat het beste kunnen doen wordt de komende periode samen met EBS verder vormgegeven", aldus de Vervoerregio.

Probleem op probleem

De problemen voor EBS stapelen zich verder op. Begin januari maakte het busbedrijf bekend dat ze voorlopig de vakantiedienstregeling aanhouden, vanwege een tekort aan chauffeurs. Dat betekent dat de bussen minder rijden op zaterdag, een hoop ritten komen te vervallen en dat de nachtbus van zondag tot en met woensdag uit de dienstregeling wordt gehaald. EBS wil de verschraalde dienstregeling tot 1 april aanhouden.

Zaankanter Dustin Benjamins keek de malaise rond de vervoerder met lede ogen aan en besloot om een eigen klachtenlijn op te richten. Binnen een week kreeg hij 400 klachten binnen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.