Ga naar Content

Telstar swingt naar simpele zege tegen versterkt Jong Ajax

Op bezoek bij Jong Ajax heeft Telstar een eclatante zege geboekt. Door doelpunten van Danzell Gravenberch, Tim van de Loo en Youssef El Kachati werd het 0-3. De Amsterdamse jonkies hadden verschillende spelers van het eerste in de basis, maar dat maakte geen verschil. 

Jong Ajax-trainer Dave Vos zag de 'slechtste wedstrijd' onder zijn leiding tegen Telstar - NH Sport / Stephan Brandhorst

Tom Overtoom en Danny Bakker ontbraken bij Telstar, terwijl Jong Ajax met een zeer versterkt basiselftal begon aan de Noord-Hollandse derby. Onder meer Ar'Jany Martha, Silvano Vos, Julian Rijkhoff en Kian Fitz-Jim stonden aan de aftrap. Niet verrassend was de eerste kans voor de jonge Ajacieden; Fitz-Jim stuurde Ammouricho van Axel Dongen diep. De aanvaller vond echter doelman Ronald Koeman Jr. op zijn weg. Het bleek de enige grote kans van de thuisploeg in de eerste helft.

Het was Telstar dat daarna de klok sloeg. De openingstreffer werd in de schoot geworpen na een discutabele overtreding van Nick Verschuren op Danzell Gravenberch. De spits liet zich vallen in de zestien en verzilverde vervolgens zelf de strafschop: 0-1. Tim van de Loo zorgde voor de tweede goal. Hij tikte van dichtbij de bal binnen na een schot van Thomas Oude Kotte. De voorsprong was een ongekende weelde voor de Witte Leeuwen.

Tekst gaat onder de video. 

Een glimlachende Uli Landvreugd na de simpele zege van zijn Telstar - NH Sport / Stephan Brandhorst

Het duurde erg lang voor weer een beetje opleving was in de tweede helft, maar dat geduld werd op schitterende wijze beloond. Youssef El Kachati (de afgelopen weken verkeert hij in uitstekende vorm) verschalkte vanaf de middenlijn Tom de Graaff: 0-3. Even daarvoor was een inzet van David Kalokoh simpel opgepakt door Koeman. Door het schitterende doelpunt was het duel officieel beslist in het voordeel van Telstar.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jong Ajax baalt ontzettend na de harde nederlaag - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Jong Ajax probeerde de score nog wel te veranderen, maar dat lukte niet meer. Daardoor vertrokken de Witte Leeuwen met een eclatante zege uit Amsterdam. Telstar stijgt door de driepunter naar de gedeelde zeventiende plek op de ranglijst in de eerste divisie. Jong FC Utrecht en TOP Oss staan ook op die plaats met 23 punten. Jong Ajax bezit de vijftiende plek met 30 punten. 

ADO Den Haag is komende vrijdag de eerstvolgende tegenstander, terwijl Telstar in eigen huis aantreedt tegen Roda JC. Beide duels beginnen om 20.00 uur. 

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Sarfo (Ugwu/89), Verschuren, Agougil, Martha (Janse/64); Brandes (Chourak/89), Vos, Fitz-Jim; Banel, Rijkhoff (Speksnijder/78), Van Axel Dongen (Kalokoh/46)

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Koswal, Oude Kotte, Turfkruier; Plat (Fatihi/90), Giousis (Tahiri/82), Van de Loo; El Kachati (Van den Heerik/90), Gravenberch (Seedorf/67)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52