Ga naar Content

Goaltjesdief Rijkhoff drukt stempel op Jong Ajax: "Wil snel een basisplek in het eerste"

Met drie treffers in twee wedstrijden voor Jong Ajax doet de kersverse aanwinst Julian Rijkhoff al snel van zich spreken. Tussendoor maakte de 19-jarige aanvaller ook nog zijn debuut voor het eerste van de Amsterdammers in het Europese duel met FK Bodø Glimt. Dat alles gebeurde in een tijdsbestek van vier dagen: "Het was een chaos deze week."

Julian Rijkhoff: "Zal blijken hoeveel John van 't Schip me nodig heeft" - NH Sport/Menno Schilder

In de wedstrijd tegen TOP Oss kreeg de jonge spits weinig kansen. Toch kon hij als een echte spits de 2-1 binnen prikken: "De bal kwam perfect, maar ik moest wel een gaatje zoeken. Volgens mij raakte ik de bal met mijn oor", lacht de aanvaller, die zag dat zijn ploeg weinig kansen kreeg: "Zij hielden het heel compact. Het was lastig voor ons om er doorheen te komen."

"Hij is voor mij een vrij complete spits"

Jong Ajax-trainer Dave Vos

Jong Ajax-trainer Dave Vos: "Had gehoopt dat Julian vaker gevaarlijk kon zijn vandaag" - NH Sport/Menno Schilder

Trainer van Jong-Ajax Dave Vos is blij dat Rijkhoff voorlopig nog bij Jong Ajax speelt: "Hij is natuurlijk gehaald voor het eerste. We hebben hem niet voor niets teruggehaald. Hij weet precies wanneer hij voor de goal moet komen en kan goed afronden", aldus de coach.

 Als het aan het jonge talent zelf ligt, gaat hij snel schitteren in de Johan Cruijff Arena: "Het is niet aan mij hoe snel het gaat, maar ik wil natuurlijk wel graag basisspeler worden in het eerste. Daar moet ik mezelf ook de tijd voor geven."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52