Ga naar Content

Fenomenale Isabel Grevelt weerstaat druk en pakt sprinttitel op NK

Isabel Grevelt heeft voor het eerst in haar loopbaan de Nederlands kampioenschappen sprint gewonnen. Grevelt uit Petten (21) won de afsluitende 1000 meter in een tijd van 1.15,06 en hield daarmee in het eindklassement Marrit Fledderus net achter zich. Die kwam tot een tijd van 1.15,08. Chloé Hoogendoorn werd derde op de slotafstand: 1.15,85.

Isabel Grevelt (Petten) grijpt de NK-titel sprint in Thialf - Foto: ANP

Grevelt, die rijdt voor het gewest Friesland, had in het eindklassement een voorsprong van 0,24 seconde op Fledderus. Dione Voskamp eindigde als derde.

Nadat Fledderus in actie was gekomen, was het de beurt aan Grevelt. "Ik merkte dat ik toch wel wat last van zenuwen had. Het was best moeilijk om daar mee om te gaan, zeker toen zij zo'n scherpe tijd had neergezet", vertelde ze bij de NOS.

Tijdens haar race hield ze het scorebord in de gaten. "Ik kijk altijd stiekem en zag dat ik achter lag. Maar ik wist ook dat ik een goede laatste ronde kan rijden."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Eenmaal gefinisht waren er even tranen. "Ook van de spanning, het was best emotioneel." Aan haar WK-ticket hechtte ze veel waarde. "Die titel is mooi, maar de besten waren er niet. Al is voor het eerst een titel pakken bij de senioren ook wel weer heel bijzonder."

Commerciële ploegen

Grevelt weet nog niet of er nu aanbiedingen komen van commerciële ploegen. "Ik heb in ieder geval nog geen gesprekken gehad. Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad bij het gewest, maar ik denk wel dat dit de tijd is om mijn vleugels uit te slaan."

Ze verdiende met haar titel het enige nog beschikbare ticket voor het WK, over twee weken in Inzell. Jutta Leerdam en Femke Kok waren al geplaatst voor dat WK en deden niet mee in Thialf. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Merijn Scheperkamp - Foto: Orange Pictures

Géén NK-titel voor Merijn Scheperkamp

Kjeld Nuis is in Thialf Nederlands kampioen sprint geworden. De schaatser van Team Reggeborgh won de afsluitende 1000 meter in een tijd van 1.07,32. Daarmee lost hij Merijn Scheperkamp, eerder op de dag winnaar van de tweede 500 meter, af aan kop van het klassement.

Scheperkamp (1.08,15, vijfde) ziet ook Joep Wennemars passeren, die een persoonlijk record reed van 1.07,40. Daarmee pakt Wennemars ook het laatste te vergeven ticket voor het WK, over twee weken in Inzell. Tim Prins is derde op de 1000 meter en vierde in het eindklassement.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52