Ga naar Content

Unieke prestatie Wormerveerder Reinier Honig; tien keer goud op NK stayeren

Reinier Honig heeft een unieke mijlpaal bereikt op het Nederlands Kampioenschap stayeren. De 40-jarige wielrenner uit Wormerveer greep dinsdagavond in een volgepakt Sportpaleis Alkmaar voor de tiende keer de nationale titel. 

Reinier Honig achter de derny bij de zesdaagse van Berlijn vorige maand - Foto: ANP / Imago Sportfotodienst

In Alkmaar gaf provinciegenoot en profwielrenner Cees Bol het startschot voor de race over 50 kilometer, oftewel 200 ronden. In de discipline stayeren rijden de renners ieder zo dicht mogelijk achter een grote motor, waarvan de bestuurder rechtop staat om de renner uit de wind te houden. 

Na ruim 45 minuten kwam Honig als eerste over de finish. Haarlemmer Serginho Wilhaus, de winnaar in 2023, kwam als tweede over de streep. Glenn van Nierop uit Wieringerwaard pakte brons en zorgde zo voor een volledig Noord-Hollands podium op dit NK.

Unieke reeks

Honig won zijn eerste titel stayeren in 2005 en was in de drie edities daarna ook de beste. Na zijn profcarrière op de weg keerde hij terug bij het stayeren en werd hij tussen 2017 en 2022 nog eens vijf keer kampioen. Honig is tevens de regerend Europees kampioen op dit niet-olympische onderdeel. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52