Ga naar Content

Zaankanter Honig opnieuw de beste op NK stayeren

ALKMAAR - Reinier Honig heeft dinsdagavond voor de achtste keer in zijn loopbaan de Nederlandse titel stayeren gewonnen. De Zaankanter was, samen met zijn gangmaker Jos Pronk, de concurrentie te snel af in Sportpaleis Alkmaar.

Foto: NH Nieuws / Thomas Brood

Honig, tevens Europees kampioen op dit onderdeel, was in de finalewedstrijd over 50 kilometer sneller dan Steven Stenekes (tweede met gangmaker Richard Konijn) en Ocko Geserink (derde, gangmaker Willem Fack). Het is de vierde nationale titel op rij voor de 36-jarige Noord-Hollander. Eerder was hij ook al de beste in 2005, 2006, 2007 en 2008.

"Ik zal niet zeggen dat het 'normaal' is, maar het wordt wel steeds normaler", vertelt de coureur aan NH Sport. "Je verwacht van jezelf dat je wint, dus je hebt niet meer die euforie van bij de eerste overwinning. Maar ik ben ook Europees kampioen, dus het was leuk om nu in die trui het NK te kunnen rijden. Dat was speciaal. Het is misschien raar, maar ik zou eerder teleurgesteld zijn als ik géén eerste was geworden dan dat ik nu echt blij ben. Evengoed blijft  het leuk hoor", aldus een blije Honig. 

Nabije toekomst

Komend weekend gaat de Noord-Hollander naar Berlijn, om daar een zesdaagse te rijden. "Ik was de afgelopen drie jaar steeds tweede of derde geworden, dus ik wil nu wel graag winnen", klinkt het optimistisch. "Het is de enige zesdaagse in Duitsland waar het stayeren op het programma staat, dus het zo wel echt leuk zijn om te winnen. Daarna ga ik me op het wegseizoen focussen. Ik zou heel graag naar de Ronde van Uruguay willen. Ik ben in december naar Costa Rica geweest om een tiendaagse etappekoers te rijden met een zelf samengesteld team. Dat zou ik nu graag ook in Uruguay doen, dat is in april. We zijn hard bezig om daar binnen te komen."

Lees ook