Ga naar Content

Verdachte (16) opgepakt voor dodelijke schietpartij station Purmerend

De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden voor de dodelijke schietpartij bij station Purmerend. Hierbij kwam een 19-jarige jongen om het leven. Een ander raakte zwaargewond. 

Foto: Inter Visual Studio

Het gaat om een 16-jarige jongen uit Purmerend. De verdachte is dinsdagavond 13 februari in Purmerend aangehouden en zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

In overleg met politie en OM heeft loco-burgemeester Hegger eerder vandaag besloten camera's te plaatsen bij het station en bij de jongerencentra Columbuzz en Com-ic.

Dodelijke schietpartij

Maandagavond werd er geschoten bij het station in Purmerend. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond.

"Het wordt steeds erger hier", vertelde een jonge moeder van drie kinderen, op de plek waar eergisteren de dodelijke schoten werden gelost. 

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en roept mensen die beelden hebben van in de buurt van het treinstation op zich te melden.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.