Ga naar Content

Bewonersbijeenkomst na golf van aanslagen in Alkmaar: "We zijn toe aan een paar saaie dagen"

De reeks van aanslagen die Alkmaar teistert stond gisteravond op de agenda tijdens de bewonersbijeenkomst in wijkcentrum Wijkwaard. Onder andere burgemeester Schouten en politiechef Van der Woude stonden bewoners van de risicogebieden te woord.

Bewonersbijeenkomst Alkmaar - Foto: Streekstad Centraal

Naast Schouten en Van der Woude was ook officier van justitie Fleur Ringnalda aanwezig. Volgens Streekstad Centraal gaf het drietal uitleg aan de 80 aanwezige bewoners van de onlangs aangewezen risicogebieden, waar nu zo'n 17 explosies hebben plaatsgevonden.

"Ik beloof u dat er echt heel veel werk van gemaakt wordt om hier een einde aan te maken", vertelde Van der Woude. "Er zit nu een Team Grootschalige Opsporing op en die werkt hier heel hard aan. We willen zowel de uitvoerders als de opdrachtgevers kunnen pakken. En alles helpt. Dus als u iets ziet of vermoedt, schroom niet en bel 112."

Lees ook

Bewoners vroegen zich af of er geen appgroep moest worden opgericht, maar wat ze vooral niet begrepen was: hoe komt het dat zoiets in onze buurt gebeurt?

Sommige bewoners vonden dat het lang duurde voordat er politie aanwezig was na de laatste explosie in de Olieslagerstraat. De politie liet hierop weten niet gelijk naar de plek van de explosie te rijden als ze weten dat daar de dader niet meer is. Dan wordt eerst in het gebied daar omheen gezocht.

Gebeurt meer dan u ziet

Over details van het lopende onderzoek liet de politie niets los. Daar was begrip voor. Een tipje van de sluier kwam van politiechef Van de Woude. "U kunt van mij aannemen dat er veel meer gebeurt dan wat u ziet. Het zou kunnen dat wij al bezig zijn met locaties waar mogelijk óók iets kan gebeuren."

Burgemeester Schouten besloot de avond met een opmerking die met veel hoofdgeknik werd beantwoord. "Ik denk dat we allemaal toe zijn aan een paar hele kalme, saaie dagen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]