Ga naar Content

Wéér gaat een explosief af in Alkmaar, Rotterdammer (24) aangehouden

Opnieuw luid geknal in Alkmaar: woensdag 00.30 uur ging daar bij een woning aan de Baansingel in de binnenstad een explosief af. Het is de twaalfde vuurwerkbom in amper drie maanden tijd. De politie heeft een 24-jarige man uit Rotterdam als verdachte aangehouden.

Foto: NH Media

De melding van de ontploffing kwam woensdagnacht rond 00.30 uur bij de politie binnen. Eenmaal aangekomen bij de woning aan de Baansingel bleek dat er schade was aan de voordeur.

Dankzij een getuige wist de politie de verdachte snel in de kraag te vatten. Hij zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Meerdere tips gekregen

Inmiddels zijn naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht en andere opsporingsberichtgeving meerdere tips binnengekomen over de andere explosies in de stad, laat de politie weten.

Getuigen van deze of andere explosies of mensen met beelden, wordt gevraagd contact op te nemen. "Samen kunnen we dit fenomeen stoppen". 

Inmiddels zijn vier Alkmaarse straten aangewezen tot veiligheidsrisicogebied. Mensen op straat kunnen daar preventief worden gefouilleerd. Burgemeester Anja Schouten nam deze maatregel na de explosiegolf van de afgelopen dagen. Ook is er cameratoezicht ingesteld en zijn meerdere panden gesloten.

Lees ook