Ga naar Content

Explosie voorkomen door snel ingrijpen: man met cobra 6 aangehouden in Alkmaar

In de Lekstraat in Alkmaar werd vannacht een man aangehouden, vlakbij woningen waar eerder aanslagen met explosieven zijn gepleegd. Hij bleek zwaar vuurwerk in zijn bezit te hebben, dat hij vlak voor de arrestatie had weggegooid.

Aanhouding Lekstraat Alkmaar - Foto: Streekstad Centraal

De aanhouding is te danken aan de extra maatregelen die afgelopen week zijn ingegaan, meldt Streekstad Centraal. Burgemeester Anja Schouten liet onder andere extra camera's plaatsen vanwege de vele aanslagen in de Alkmaarse buurt.

Via de nog maar net geplaatste camera's werd gezien dat iemand zich ophield rond de woning waar eerder aanslagen op zijn gepleegd. Agenten hielden de man aan en wisten hiermee waarschijnlijk een nieuwe explosie te voorkomen.

Hij bleek vlak voor de arrestatie een zakje met een cobra 6 te hebben weggegooid. Op aanwijzingen vanuit de cameracontroleruimte kon het zakje uit de bosjes worden gevist. 

De verdachte is afgevoerd en er is ter plaatse sporenonderzoek gedaan. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het vuurwerk afgevoerd. Eerder werd ook al een 24-jarige Rotterdammer aangehouden in verband met de Alkmaarse explosies.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]